maandag 6 april 2015

Gava 1 (Barcelona)

Met een hartslag van 110 begin ik aan dit verslag. Oranje Zwart wint de EHL van Hamburg en dat is de Europa hockey leage in een bloedstollende shootout.

Het is half negen als ons wekkertje gaat. Bewolkt en frisjes, dat is waar we wakker mee worden. Ontbijt en op weg. We, of liever gezegd, ik kies voor de “Peaje” want als ik TomTom opdracht geef de Tolweg te vermijden, gaat de reis minimaal 5 uur duren terwijl de afstand 17 km groter is. Oké, het kost achteraf een kleine 40 euro voor de 300 km en een groot aantal tunnels. Dit laatste geeft wel aan dat de alternatieve rit ons door de bergen zou hebben gevoerd. Nu doen we er nog steeds 3.5 uur over inclusief onderweg koffie drinken en boodschappen doen.

SAM_8120 (800x600)

We komen in een file terecht en geloof het of niet, maar dit is de reden. De politie heeft enorme rijdende afzettingen ingezet en de drukte op deze 2e paasdag gaat over vele kilometers stapvoets vooruit.

We gaan tanken en dan zeg je, nou en? Maar het wordt hilarisch. Voor ons strompelt een oude heer uit zijn auto en begint, druppelsgewijs, zijn tank te vullen. Slang erin, slang eruit. Wij stellen ons in op een tijdje wachten en we worden beloond. Naast onze rij staat een auto zonder inzittenden, wat erop kan duiden dat de bestuurder aan het betalen is. Niets is minder waar. De bestuurder achter dit voertuig is er klaar mee als de auto-eigenaar terug komt….. en weer vertrekt. Een tweede auto sluit zich in die rij aan. Dan meldt zich een een jonge moeder bij de ‘lege’ auto, maar die heeft geen sleutel en loopt weer weg. Even later komt meneer, pakt zijn portemonnee uit de auto een gaat weer weg. Onbedaarlijk zit de wachtende chauffeur te lachen en ziet de humor er wel van in. Onze oude heer is nog steeds bezig, al schuddend met de slang,  zijn tank vol te druppelen. Ik neem aan dat je op deze leeftijd wat vaker moet schudden. Of deze meneer komt uit  PenisCola.

SAM_8117 (800x600)

Alleen komt er nu benzine uit, in plaats van Cola. Oké, oké, hij is een beetje flauw.

SAM_8127 (800x600)

We staan weer op een prachtige plek met een geweldig uitzicht. We zouden nog iets dichter bij de zee kunnen staan, maar daar heeft de koude wind, uit zee,  een grote invloed op de temperatuur.

SAM_8123 (800x600)

We staan 18 km vanaf het centrum van Barcelona en 12 kilometer van het Aero port de Barcelona waardoor we hier van vlakbij kunnen genieten van de al ingezette daling.

Morgen eens kijken of Johan nu wel thuis is.