vrijdag 10 april 2015

Cava 5 (Barcelona)

Heel lang geleden herkende je op het strand een Duitser aan?  …….. juist zijn grote kuil die hij had gegraven. Daar omheen was steevast een enorm windscherm gebouwd, dit alles ter afbakening van ‘zijn’ terrein. Nu loop ik al een paar dagen mezelf in te houden, met verbale steun van Ali, om onze overburen te vragen hoeveel korting ze krijgen als je twee percelen naast elkaar huurt.

Wat wil het geval; op de camping Tres Estrellas, (3 sterren) mag je zelf je plek uitkiezen en je hoeft dit ook niet meer te melden. Met als gevolg dat camperaars, als ze met hun voertuig inkopen willen doen, op “hun plek” de stoelen laten staan.

SAM_8278 (800x600)

Aha, dachten onze overbuurtjes, goeie  truc. Wij zetten onze stoelen op de plek naast ons en we slaan 2 vliegen in 1 klap. Namelijk, we krijgen niemand naast ons staan en we hebben altijd een vrije plek in de zon. Zie het maar als de moderne kuil op het strand. Daarbij is er nog plaats genoeg op de camping.

Zo blijft dit schrijven een geweldige vorm van uitlaatklep. Is het niet een collega camperaar die zijn camper 20 cm te dicht naast die van jou heeft geparkeerd, of  zijn vuilwatertank heel slordig leeg laat lopen, of zijn TV veel te hard aan heeft staan, of steeds buiten staat te roken en de rook bij jou naar binnen blaast, of zijn hond los laat lopen en die hond tegen jou camper aan staat te pissen, of zijn veel te grote camper precies zo neer zet dat hij 2 plaatsen inneemt. enzovoort, enzovoort.

Is het dan niet heerlijk om je eigen bekrompen irritaties kwijt te kunnen in een blog.

SAM_8273 (640x480) SAM_8270 (640x480)

Ali vermaakt zich nog steeds met laag overkomende vliegtuigen. Ik denk dat als we hier een paar weken zouden staan ze zelfs de maatschappijen van de vliegtuigen gaat herkennen. Van de rechtste kan ik in ieder geval vertellen dat dit eentje van “ Fly Emerates” is.

SAM_8266 (640x480) SAM_8275 (640x480)

De linker komt uit Qatar en de rechter is geen “Lubitz momentje” maar de vliegtuigen maken boven ons hoofd een draai richting de Middellandse zee en dan lijkt het alsof ze naar beneden komen.

SAM_8284 (800x600)

Vanmiddag maken we nog een wandeling langs de zee, waar de camping Tres Estrellas pal aan ligt. De bewolking neemt al toe en de verandering van het weer wordt al een beetje aangegeven door de ‘sliertvormige’ bewolking in de hogere luchtlagen. Tot nu toe zitten we in de goede hoek van Spanje. Als we de verwachtingen van de afgelopen dagen tenminste volgen,  lijkt hier nu een eind aan te komen. Mensen die uit Perpignan komen melden ons een koude harde wind in die omgeving.

Volgens de reisleiding gaat het morgen naar Lloret de Mar.