woensdag 15 april 2015

Narbonne (Frankrijk)

Mooi op tijd verlaten we Lloret de Mar met als doel om een Lidl te vinden om brood te kopen. Het wittebrood bevalt ons totaal niet, dus wordt er naar een ‘Duitse’ winkel, Lidl of Aldi, gezocht.

SAM_8317 (800x600)

Na Lloret de Mar is het bij het eerste stadje al raak, een Aldi, pardoes aan onze route. TomTom heeft de opdracht om Tolwegen te vermijden, dus gaat het langs de Spaanse dreven in een gezapig tempo.

SAM_8326 (800x600) 

Nog even genieten van de Spaanse kastelen en dan plotseling……..

SAM_8331 (800x600)

Stuiten we op een Peaja poort; er is geen ontkomen aan en is een kaartje trekken ons lot. Deze Peaja brengt ons tot in Frankrijk en kost maar 4.75 euro (lang leve de creditcard).  Ali ziet een voorganger in de Tolpoort behalve betalen ook weer een nieuw kaartje trekken, maar dat vertelt ze als we al zijn door gereden. In Frankrijk zullen we buiten de Peage om gaan rijden omdat we nog genoeg tijd hebben en ons het weer niet dwars kan zitten.

SAM_8330 (800x600)

Als de Pyreneeën voor ons opduiken en we wederom op een Tolpoort stuiten, bemerk ik aan Ali dat ze dit helemaal niet erg vindt. “Misschien is er geen andere weg door de bergen” probeert ze nog. Want die bergen, dat is iets waar Ali het liefst “omheen” rijdt, desnoods met betaling. Mijn T-Area chip op de voorruit bewijst weer zijn diensten en na de piep gaat het poortje open en duik ik gelijk van de snelweg om de TomTom opnieuw in te stellen en nu ZONDER Peage ’s.

SAM_8338 (800x600)

Perpignan is groot en druk en is het weer even wennen dat rechts voorrang heeft, of neemt. Trouwens, het gaspedaal werkt geweldig, alleen geeft de, opnieuw afgestelde en vastgezette Cruise Control na een aantal kilometers weer de geest. Dat wordt een klusje voor Douwes Garage in Groningen.

SAM_8346 (800x600)

Camping “La Nautique” is prachtig gelegen aan de ‘Etang de Bages et Sigean’ wat zoveel betekent als de Vijver van Sigean. Oké, het is een ietsje uit de kluiten gewassen vijver en wij zouden het een baai noemen.  Je kunt hier prachtig surfen en Kiten en wat de wind betreft, het heeft nog niet zo hard gewaaid als hier.

SAM_8358 (600x800) SAM_8356 (600x800)

Nog even dit, wij staan op plaats nummer 265 en ontdekken een klein hokje, naast onze plek, met datzelfde nummer. Bij het openen van het hokje ontdekken we ons “eigen” toilet en douche.

Kijk, daar hou ik van.