dinsdag 13 augustus 2024

Bad Salzuflen

Het is 32 graden, maar in de camper loopt het digitale kwik op naar 38 graden, volgens ons nieuwe klokje die de binnen en buiten temperatuur hoort aan te geven. Alleen zegt het apparaat dat het buiten 67 graden is en nee, het staat niet op Fahrenheit. Maar toch, het verhaal moet gemaakt worden en als ik het niet doe, wie dan wel, nietwaar?

Even over half negen vertrekken we, nadat de auto op "onze" parkeerplek is gezet, dus dat plekje is in ieder geval vrij, als we terugkomen.

Op het laatste deel van de route, na het tanken wat lekker goedkoop is, wordt er gekozen voor een "binnentroch" route. Tja, sorry voor deze Friese slip of te keyboard, maar ik heb de hele middag naar het Skutjesielen gekeken, met Fries commentaar en dat besmet op een gegeven moment natuurlijk.

Deze route is iets bewerkelijker, meer dorpen en veel snelheidsbeperkingen, maar wel weer veel en veel mooier.

Tijdens de koffie pauze stoppen we achter een enorm gevaarte, wat een vleugel van een windmolen blijkt te zijn. Sorry, deze foto is tegen de zon in genomen, maar toch, je ziet wel een beetje de enorme lengte van deze truck met oplegger en er staan er drie..

Kennelijk is het niet de bedoeling dat er vogels even op deze vleugel gaan uitrusten, gezien de vervaarlijke zaagtanden op de bovenkant.

Dat wij camperaars wel heel erg op de "kleintjes" moeten letten, getuigd deze dame die de bescherming tegen de hete zon zelf heeft moeten fabriceren, want een normale hoed kan er natuurlijk niet vanaf.

Dit is ons uitzicht, zo op de in-uitgang van de Mobilcamping, waarvoor ik trouwens even €28 mag neertellen en dat voor een simpele camperplek.  Dit wordt mede veroorzaakt door de zogenaamde kurtax" van €4. p/p/p/d.

Om nu te zeggen dat we genieten van de warmte, nou nee, daar moet het Skutjesielen" maar voor zorgen.