zaterdag 24 augustus 2024

Holzminden 11

Vanmorgen staat de zon al hevig op de camper te branden, dus wordt de luifel uitgedraaid, om in ieder geval de temperatuur binnen in de camper een beetje in de hand te houden. Maar in de zon is buiten zitten eigenlijk niet te doen, dus...

Wordt ook de sunblocker uit de garage gehaald. Ik zal niet helemaal in detail treden, maar het is nogal een klusje dat ding op te zetten, omdat wij de straps, van de luifel, in de verkeerde sleuf hebben zitten. De sunblocker doet zijn/haar werk. De was is inmiddels ook gedaan dus de droogmolen doet ook haar best. Maar wie ook heel erg  haar best doet, is de wind. De buren, even verderop, hebben ook al last van een vliegende luifel gehad, dus is voorzichtigheid geboden. Na een half uurtje, voordat Ali nog wat inkopen wil doen bij de Edeka, is ze er klaar mee. "Weg met dat ding" is de korte wens van haar. Dus 10 minuten later zitten we weer in de brandende zon, waarbij de wind nog een beetje verkoeling brengt.

In de camper loopt het digitale kwik al snel op naar de 30 graden, zo is af te lezen op onze nieuwe thermometer. Buiten blijft het rond de 29 graden.



Ali maakt de bovenste foto op 14 augustus en de onderste 10 dagen later. Kijk eens hoe de jongen van de ganzen zijn gegroeid.


Kennelijk zijn de zwanen in de attack modes, want normaal zwemmen die in alle rust stroomopwaarts.


Even later wordt het duidelijk, dit gezelschap komt in hun territorium en dat pikken deze beesten niet. Een paar momenten liggen een aantal in het water en zien geen kans er, zonder hulp, weer uit de komen. Het is rondom de camper een geschreeuw dat het een lieve lust is, met allemaal mensen die de anderen iets duidelijk willen maken.

Als haar reis morgen goed verloopt, krijgen wij voor een paar dagen, onze "Enkelin" op bezoek. 

Gezellig!!