vrijdag 16 augustus 2024

Holzminden 3

 


Nog even een zomers plaatje uit Höxter, waar we gisteren een bezoek aan hebben gebracht. Zie het verslag van gisteren. De kindertjes hebben het meeste plezier als de fonteinen zich rustig houden, om opeens met volle kracht omhoog te spuiten. Eerst springen ze nog aan de kant, maar even later laten ze zich volledig nat spuiten. Trouwens, de volumineuze dames, aan het eind met de opgetrokken jurken, zijn ook beelden. De ouders nemen het er ook van en genieten van de relatieve rust, als de kinderen zich vermaken.

Op dit moment start de laatste wedstrijd van het Skûtsjesielen van de SKS, die wordt gehouden op het Sneekermeer. Overigens gaat het alleen nog om de zogenaamde podiumplaatsen, want Het Skûtsje van Grouw met schipper Douwe Visser, is gister al kampioen van 2024 geworden. De geboren Sneker Douwe Visser heeft jarenlang op de Sneker Pan gevaren, weliswaar als bemanning. Ook heeft hij als schipper op het skûtsje van Drachten gevaren en nu dus kampioen met het Skûtsje "It Doarp Grou."

Hier een moment van de kanshebbers voor een podium vlak voor de ronding van de bovenste boei, van voor naar achter Lemmer, Snits en Ljouwert. (opname van de TV van Omrop Fryslan.)

De rondvaartboot van Höxter komt ook langs om gasten in Holzminden op te pikken of af te zetten. Het is niet echt dik met opstappers, want wij tellen 3 gasten, zowel heen als terug. 

Natuurlijk moet er ook weer een plaatje van ons uitzicht gemaakt worden. Het blijft een prachtig beeld. Dat was deze winter wel een beetje anders. Klaus, U weet wel van Biene und Klaus, vertelde ons dat het water, op de plek waar wij nu staan 3,5 meter hoog heeft gestaan.

Het water stond tot aan de onderkant van de heg en soms er overheen, want de bewoners kregen daar, op momenten, natte voeten. Nu kun je daar nauwelijks een voorstelling van maken.

Ik vraag mij af hoe het aan de overkant eruit heeft gezien, want die wal is een stuk lager, waardoor de tuinen en de belendende huisjes daar ook blank moeten hebben gestaan.


De Ornitholoog hier aan boord van de camper maakt deze opname van de mannelijke Witte Kwikstaart (Motacilla alba). Even later krijgt ze ook de vrouwelijke variant voor haar telefoon lens, maar ziet er vanaf om een opname te maken. Mannetjes zijn veel mooier, is haar commentaar. Wie ben ik om haar tegen te spreken......