zondag 18 augustus 2024

Holzminden 5

Tjonge, het kan verkeren of "t' kan verkeren," zoals Bredero in de 16e eeuw eens opschreef. Want dat is wel heel erg van toepassing op het weer hier in Duitsland. Wij klagen dan regelmatig over het spreekwoordelijke "Nederlandse" weer, hier in Duitsland doet het weer er niet voor onder. Gisteren zaten we nog te puffen in de camper vanwege de warmte, nou viel dat ook wel weer mee, vandaag hebben we de kachel aangezet. Echt waar. Het regent katten en honden, die ik rechtsreeks vanuit het Engels vertaal. "Its raining Cats and Dogs" luidt de Engelse uitspraak om het weer van vandaag te omschrijven.

Het begon vannacht al, met stortregens die hevig kletterend op het camperdak uiteen spatten. Nu we de camper rechtsvoor ietsje hoger hebben staan, lekt het ook niet meer en kan ik heerlijk genieten van dat geluid. De rest van de dag wordt het al niet veel anders. Onze buren Biene en Klaus vertrekken in de stromende regen en komen, ondanks dat, nog even afscheid nemen. Ook de buren tussen ons in zijn al vertrokken, dus hebben we "even" een ruim uitzicht. 

Maar niet voor lang, ook in de stromende regen komt een Kölner (iemand uit Keulen) voor ons staan. Hij heeft wat moeite om op de kegjes te rijden vanwege het rulle grind wat kortgeleden is aangevuld. Zo nu en dan komt hij vervaarlijk naar achter gestuiterd. We kunnen maar beter niet kijken naar zijn capriolen.

Het mag dan ook geen wonder heten dat er weinig animo voor het zwembad is. We kunnen twee ouderen in het achterste bad ontdekken, die nu in alle rust hun baantjes kunnen trekken.

Wat dan wel weer een wonder mag heten zijn deze beunhazen die, ondanks het verschrikkelijk weer, het dak van de evenemententent aan een nieuw dak helpen. Maar ja, je hebt het nu eenmaal afgesproken, dus gaan met die..... 

Op de een deurtekening staat een afbeelding die vergelijkbaar is met de plek waar wij staan. Vandaag de dag wordt de tekst "Wir fahren zu Wilfried" wel heel erg bewaarheid. Natuurlijk is dit overdrachtelijk bedoeld. Nu Wilfried (de man die vroeger de camping alleen beheerde)  "helemaal" vooraan op de Mobilcamping in de nieuwe receptie zit, is het een hele wandeling. Dus kun je maar beter de fiets nemen, om even iets te vragen.