woensdag 31 januari 2024

Benicassim 10

Vandaag gaat de zon schijnen en dat betekent dat Ali om kwart voor 8 uit bed stapt om de was te gaan doen. Je moet de discipline maar op kunnen brengen. In eerste instantie lijkt het weer niet mee te werken, maar dat wordt later een stuk beter als het zonnetje doorbreekt.

Dus gaan we later in de middag nog "even" de Via Verde naar Oropesa verkennen. Onderweg zien we steeds meer Guardia Civil opduiken, wat ongetwijfeld te maken heeft met de Vuelta de Valencia, die dwars door Benicassim zal komen. Ook in Oropesa, staat de Guardia Civil al klaar. 

Hierdoor is Ali bang dat het peloton ook via de Via Verde zal komen, dus snel weet terug naar de camping.

De Ronde van Valencia is niet heel ver weg, als de helikopters al boven ons hoofd rondcirkelen. Het is de 1e etappe van Benicassim naar Castellon, waar wij met de bus naartoe zijn geweest een paar dagen geleden.

Als we terug zijn, vindt mijn verslaggeefster het noodzakelijk om toch nog even naar de ingang van de camping te lopen, terwijl ik de etappe op Eurosport ga volgen. Mijn verslaggeefster ziet kans om de wielrenners van de kopgroep vast te leggen, terwijl die 4 minuten voorsprong hebben.

Het peloton volgt, zoals gezegd op 4 minuten, maar komen langzamerhand dichter bij de vluchters.

Ik weet niet of ze het met opzet doet, maar eerst fotografeert ze een renner, om daarna de ploegleider, Ivan Basso en/of Alberto Contador, van de Polti wielrenploeg vast te leggen. Deze ploeg is voor het eerst, dit jaar, weer actief met een eigen wielerploeg. Het is overigens een Italiaanse ploeg, die hun naam van een Stoomstrijkijzer en Stofzuiger fabrikant heeft.....

De 2 koplopers rijden bijna nog de verkeerde kant op, dwars door een afzetlint, maar het komt uiteindelijk wel weer goed en zo winnen 2 andere Italianen alsnog. (Ik weet niet wie, want ze gaan tegelijkertijd over een soort finish zonder lijn).