maandag 29 januari 2024

Benicassim 8

 

Nadat we heerlijk hebben gegeten in het restaurant wandelen we weer terug naar de camper, als we dit tegenkomen. Het zijn honderden lichtjes en wat dit plaatje niet laat zien zijn de ronddraaiende lichten op de tent. Het lijkt op een disco uit de jaren 80, maar in dit geval zonder de klanken van Bruce Springsteen, Dire Straits, The Cure, of niet te vergeten Simple Minds.... Nee, er heerst een oorverdovende stilte rondom deze "Disco." Het is allemaal led verlichting, want anders zou zijn/ haar, elektriciteitsrekening met Kw omhoog gaan. 

Dat wij vanmorgen niet wakker worden omdat de camper niet tegen ons praat, is een "veeg" teken. Want normaliter begint, bij een opkomende zon, een en ander uit te zetten en die geluiden noemen wij het praten/kletsen van de camper. Dat laatste gebeurt vanmorgen dus niet, omdat er geen zon is, simpel gezegd. Dit betekent ook dat de bewolking de overhand heeft en de temperatuur niet boven de 15 graden uitkomt. Kortom "boekjesdag" vandaag. 

Maar eerst moeten er inkopen gedaan worden en vandaag is de Lidl aan de beurt. Natuurlijk, nadat Ali haar 60 baantjes in het zwembad heeft getrokken. Dit alles onder leiding van een niet aflatende litanie van haar medezwemster(s). Litanie? Ja, een niet te stoppen woordenstroom, oftewel een gebed zonder einde.

Even denken we dat de winkel gesloten is, want er staat geen enkele fiets in de daarvoor bestemde stalling. Als we terugkomen van het inkopen, is dat wel anders, het staat er nu vol.

Terug bij de camper, maak ik nog even contact met Gerard F4VUP in de Nederlandse Ronde, die mij vraagt hoe het met de studie gaat. Dus wordt het tijd om de tablet met de cursus erbij te pakken.

Het gaat vandaag over de nominale ruis verhoudingen et cetera, enzovoort.... Om een indruk te geven.

Un= √ 4xkxTxBxR en alle omzettingen van deze formule. Natuurlijk, ik ben al aardig op leeftijd en het blijft allemaal niet zo 1,2,3 hangen, maar we doen ons best. Nee, ik ga niet uitleggen wat deze formule doet en waar de letters voor staan.

Het is een poging om een hogere zendlicentie te krijgen, maar er is nog een lange weg te gaan.

De eindredactie wil haar werk gaan doen, dus ik stop voor vandaag.