dinsdag 23 januari 2024

Benicassim 2

Wat doet een goede huisvrouw, dit laatste met alle respect, als ze een week heeft gereisd?

Ik hoor in gedachten al een aantal dames het goede antwoord geven. Inderdaad, de was!!! Het wasrek(je) rechts was gisteren, als een voorbode, al opgezet. Vanmorgen hoort ze mijn horloge 8 uur brommen en roept verschrikt, "Is het 8 uur, dan ben ik laat" en ze springt uit bed. Nu was alles gisteravond al klaargezet, plus alle benodigde muntjes waren gehaald. Ze springt op haar fiets, waar ze "en passant" nog even de spiegel van mijn fiets afbreekt en weg is ze, zonder ontbijt. Dat dan wel weer.

Zoals te zien is, links, staat de satelliet schotel ook alweer en het werkt. Dat kan ik nog niet zeggen van de draadantenne, maar ik heb vanmorgen wel een verbinding met de Nederlandse Ronde op 20 meter kunnen maken. Helemaal blij, maar nu moet nog de draadantenne op z'n plek.

Dat laatste is, na een hoop gepriegel, inmiddels ook gelukt, dus is het morgenvroeg afwachten op de resultaten.

Op weg naar de Mercadona, aan de overkant van de camping ontdekt Ali een allerliefste uitstalling van allerlei gehaakte en gebreide attributen.

Sokken, mutsen, hoofdbanden, pannenlappen en allemaal voor een redelijke prijs. Kennelijk heeft mevrouw hier een plek voor een half jaar en dan ga je jezelf op den duur vervelen, stel ik mij voor.

Oh ja, met veel "vijven en zessen", hebben we camping VillaSol in Benidorm, voor de volgende maand, kunnen bespreken. Nu is er sprake van geweest dat er een weg dwars door de camping zou komen en  ontdekken we op de site de volgende tekst onder de camper staanplaatsen.

Gelegen tegenover de camping, zonnig in de winter, koel in de zomer en omgeven door groen.

Zou het dan toch zover zijn en is de camping in tweeën gedeeld? Ik bel met de camping! Ze begrijpen helemaal niets van mijn vraag en toch staat het er duidelijk "Tegenover de camping." Ik vraag de juffrouw aan de telefoon naar een paar plaats nummers en of die nog op dezelfde plaats zijn. "Ja, natuurlijk" is het antwoord. Wij zijn gerust gesteld en boeken.

Maar nu wil ik het weten ook, dus ga naar de Engelstalige site van de camping.

Located in different areas of the campsite,  zegt deze site

In het Duits "In verschiedenen Bereichen des Campingplatzes platziert.

Is dus vertaald naar "Gelegen tegenover de camping" lekker dan!

Vanavond uit eten in het restaurant van de camping!