zondag 21 januari 2024

Lloret de Mar 6

Alweer de 6e dag in Spanje, het voelt bijna beangstigend, zo snel als het gaat. De zendspullen en antennes zijn opgeruimd en weer in de koffer gestopt. 

Het is vandaag zondag en kennelijk wasdag voor de Italianen voor ons. Ach, wij krijgen nog dagen genoeg om de was te doen.

Nu zijn de Italianen absoluut niet de enigen die vandaag de was doen, want de twee machines , in het kleine washokje, maken vandaag overuren.

Wie ook overuren maakt, is de klusjesman, hier op de camping. Zelfs op zondag blijft hij bezig met de reparatie van de trap, waar hij al dagenlang aan werkt. Even denk ik dat zijn waterpas iets uit het lood staat, want de laatste trede wordt nu wel erg scheef. Maar als ik beter kijk, zie ik dat het wel scheef moet, omdat anders het afwateren naar de put niet goed zou werken.

De Kids Club, ligt er verlaten bij. Maar ja, het is nog lang geen zomer en geen vakantie. Kinderen zijn hier op dit moment niet te bekennen.

Ik had de prachtige kerk nog niet van buiten laten zien. De kerk van Sant Roma is zonder twijfel het gebouw dat Lloret de Mar het beste representeert. Gelegen in het centrum van de stad werd het gebouwd in de 16e eeuw in Catalaans-gotische stijl. Echt prachtig.

Wij wandelen nog even door richting de Middellandse zee, die redelijk onstuimig is.

Wat hier iets beter in beeld is gebracht. Als je niet oppast spettert zo'n golf, die op de stenen slaat, je helemaal nat.

Je kunt je wel voorstellen dat in de zomerwarmte op avonden, zachtjes verlicht door de straatlantaarns, het hier bruist van leven. Dan doen ook de belendende eettenten goede zaken.

Ik heb alvast de mobiele WiFi opgewaardeerd en zo zijn we de komen weken verzekerd van een goede Internet verbinding. Want morgen gaat het naar Benicassim en daar is het Internet niet altijd even goed, dus kunnen we maar beter investeren in een snelle 5G verbinding waaraan we 10 apparaten kunnen hangen.