dinsdag 30 januari 2024

Benicassim 9

Bewolkt, geen zon, heeft als gevolg dat de temperatuur nauwelijks boven de 15 graden uit komt. Dat noopt ons natuurlijk om lekker in de camper te blijven. Maar voor de fanatieke Petanque spelers is dat absoluut geen optie.


Onze Franse overbuurman pakt dan ook steevast, om even voor tweeën, zijn Petanque ballen en begeeft zich naar de 4 banen tellende Petanque baan. (links op de foto.) Saignant detail is dat wij dan ook precies weten waar hij zijn sleutel van de camper laat. Kennelijk is hij bang die te verliezen en bergt ze dan maar op in zijn camper. 

Volgens de verslaggeefster van deze reportage zijn dan ook de Fransen de uitblinkers in deze sport, die bij ons Nederlanders bekend staat als "Spel met de Ballen" oftewel "Jeu de Boules."

Wij Nederlanders staan bekend een proper volkje te zijn. Dat is natuurlijk ook zo op vakantie en moet de camper er altijd piekfijn uitzien. Het gekke is dat vaak de mannen, dit zagen we vroeger ook al bij bootjesmensen, zich verantwoordelijk voelen voor deze taak. Zouden deze figuren thuis ook de ramen lappen? Ik durf te wedden van niet, of ben ik nu te seksistisch bezig?

Niet alleen de Nederlandse man vindt dat "zijn" camper er piekfijn uit moet zien. Deze Engelsman heeft zijn hele hebben en houden uit zijn garage gehaald. De zelfgenoegzaamheid straalt er dan ook vanaf, als hij onder het genot van een "Englisch Tea" het resultaat overziet.

Goed bezig John!