dinsdag 16 januari 2024

Lloret de Mar 1

Zeven uur gaat de wekker en het voelt lekker aan. Het scheelt toch om zo'n 1200 km zuidelijker te zitten. Het maakt, dat wijzelf wat relaxter met de zaken omgaan.  Ook is het al licht, dus, het lijkt een mooie dag te worden.

De zonsopkomst werkt daar natuurlijk ook aan mee, want het maakt alles vriendelijker en aangenamer.

Moesten wij het gisteren met een omhoog kringelend rooksignaal doen, vanmorgen krijgen we ruimschoots zicht op de kern centrale. Wordt het daar mooier van, nee absoluut niet. Laten we het een noodzakelijk kwaad noemen.

Het rijden op de Peage vergt, ondanks dat het rustig is, toch al je concentratie, want anders kunnen er vreemde dingen gebeuren. Zo mis ik de afslag naar het pompstation, terwijl we toch echt moeten tanken. De teller staat al op 400 km en dat is voor een automonteurs dochter al veel te veel. Dieseltank leegrijden, is een doodzonde. Dus gaan we de Peage af en tanken bij de Leclerc. 1 euro 70. Kom d'r nog maar es om in de rest van Europa. Onderaan heb ik een link naar Youtube en let dan vooral op de auto, die ons hier passeert. 

Voor de Pyreneeën zien we in de verte al de eeuwig besneeuwde toppen. Het blijft toch altijd een enerverend uitzicht. Sneeuw hebben wij niet gehad. Waren we wel vandaag vertrokken, zo het plan eerst was, hadden we er nu heel anders voorgestaan. Sneeuw in Nederland en skiën in de Ardennen!

Wij moeten er niet aan denken om op die manier door de Ardennen en de Pyreneeën te rijden. 

Nu hebben we onderweg zonnig, bewolkt weer en een klein regenbuitje gehad. Bij aankomst in Lloret de Mar is de temperatuur 17 graden.

Deze hebben jullie al eerder gezien en is nog genomen in Frankrijk. Vlak voor Perpignan en daar beginnen de Pyreneeën.

Hier de link naar de "Bijna Crash" (Handig is wel om je scherm vullend te maken, dan zie je het duidelijker.)

https://www.youtube.com/watch?v=6a3HMXe-c-I