zaterdag 27 januari 2024

Benicassim 6

 

Ali was een beetje ontstemd over de openingstijden van het overdekte zwembad, hier op de camping. Wat is het geval? Niet zozeer de tijden die blijkbaar zijn aangepast, maar een aantal dagen in de week wordt het zwembad gebruikt door Aqua joggers. Dat wil zeggen, een groepje vrouwen staat in het water wat op en neer te huppelen onder leiding van een Griekse god. De bewegingen zijn van generlei waarde, maar het ongeremd een half uur lang naar zo'n jonge kerel kijken geeft in ieder geval een geestelijke oppepper. Kortom, de echte zwemmers worden, in tijd gezien, gekort. 

Maar als wij, op een Aqua dag, onze Haarlemse al om half 10, racend op haar fiets, zich naar het zwembad zien begeven, ruiken wij nattigheid. Op eerdere dagen was hier, in het zwembad, al een discussie over ontstaan, maar over de aangepaste openingstijden werd niet gerept.

Vanmorgen stapt Ali al om 10 minuten voor half 10 op de fiets en wat blijkt, de dames liggen, al ratelend, in het bad te poedelen. Had ik al niet eens eerder gezegd dat ouderen op den duur kinderlijke trekjes gaan vertonen, ja toch zeker?

Maar tegelijkertijd kunnen ze ook zeer vriendelijk voor de medemens zijn.

Neem nou deze preventieve waterflessenopstelling bij een van straatjes. Kennelijk heeft er iemand met zijn band of banden het stoeprandje geraakt en wil een mede camperaar dit bij een ander voorkomen. NU weet ik niet of een onhandige chauffeur zich wel laat tegenhouden door 3 plastic flessen, maar de bedoeling valt, mijns inziens, in ieder geval te prijzen.

Ik heb al eens eerder over de vernietigende werking van de zon op autolak geschreven. Gisteren komen we weer een exemplaar tegen, waarvan de zogenaamde beschermende laag lak het heeft begeven onder de hitte van het felle zonlicht, hier in Spanje. Ik vraag mij af of zo iemand dit op een verzekering zou kunnen verhalen.

Oh, ja, Je gaat het niet geloven, maar hier op de camping is een Engelsman die gebruik maakt van een bladblazer. Nu heb ik al een bloedhekel aan bladblazers. Ik bedoel, wat is er in godsnaam mis met een hark?  Maar op een camping, waar nog geen blad aan de boom zit, alles moet nog ontspruiten nietwaar? Nou, deze Engelse meneer gebruikt hem om in de ochtend de steentjes van zijn kleedje af te blazen. 

Waar gaan we naar toe met deze wereld.