vrijdag 20 januari 2023

Lloret de Mar 5

 Beste, aardige, vriendelijke hondenliefhebbers. Ik hoop dat U heel veel liefde, warmte en trouwheid ontvangt van uw viervoeter, maar toch wil ik U waarschuwen. Mocht U in de ochtend, tussen zevenen en achten, in de buurt van ons campertje komen, zorg dan dat U op ruime schootsafstand blijft. Want om in de vroege ochtend gewekt te worden door een, vlak bij de camper, blaffende hond, ben ik meer dan zat. Zeker in Spanje, waar je erop kan rekenen dat er op dat moment een kettingreactie van blaffende honden ontstaat.

Over dieren gesproken. De fauna hier is, en ik bedoel tussen de palmbomen en aanverwanten, uitgebreid. Iedere ochtend krijgen we bezoek van vinkjes, roodborstjes, kwikstaartjes en uiteraard diverse soorten musjes.


Deze hop meldt zich iedere middag, zo tegen lunchtijd, om te foerageren. Hij zit dan lekker veilig aan de andere kant van het hek, wat de afbakening van de camping naast ons bepaald.


Deze soort, de zogenaamde halsbandparkiet, hoor je in grote getale, als je het stadje inloopt, luidkeels kwetteren in de palmbomen. Ze blijven dan lastig te ontdekken, maar gisteren meldt zich zo maar een exemplaar in de boom tegenover ons.

In het geval van de halsbandparkieten gaat het om de soort die veel herrie maakt en zelfs agressief gedrag vertoont. Veel van hen worden in de natuur vrijgelaten en bezetten nu bomen in parken in heel Spanje. In het bijzonder langs de Middellandse Zee, maar ook in de grote steden zoals Madrid, Barcelona, Málaga en Sevilla. Ze komen tegenwoordig ook in grote Nederlandse steden voor.


Ook voor ons lijkt de tijd gekomen om lekker buiten te zitten. Let wel in de schaduw is het nog maar 11 graden, maar in het zonnetje is het al heerlijk toeven.

Om het af te maken vanmiddag maar even een lekkere rode Spaanse wijn scoren.