zondag 29 januari 2023

Benicasim 5

 Ai, ai, ai..... soms kun je te vroeg juichen. Gisteravond smullen we van witte bonen in tomatensaus en heerlijke worstjes. Nee, we zijn niet van ons geloof gevallen, het zijn vegetarische knakworsten. In de avond gaan we aan de Tuc's en niet zo'n beetje ook..... Oh, wat kun je, zelfs als volwassene, toch dom doen. Zeker als je een zwakke maag hebt, zoals ondergetekende. Om 5 uur begint de ellende, wat ik tot 6 uur uit kan zingen. Maar dan is het ook klaar! Verdere details zal ik jullie besparen. 

Dit spreekwoordelijke nachtbraken bewerkstelligt wel, dat we pas om 9.30 uur echt wakker worden. Dus het zwemmen schiet er voor vandaag bij in.

Dat vroege juichen slaat ook zeker op de aan- of afwezigheid van de zon, want die laat het vanmorgen afweten. Dus "vernuveren" (Gronings) we ons met WNL op de televisie en de finale tennis heren van de Australien Open in Melbourn. Vanmiddag diverse voetbalwedstrijden via ESPN. Heerlijk om dat nu te kunnen zien via Ziggo.

Gebeurt er dan helemaal niets, daar bij jullie, zul je je afvragen? "Nou dat valt ook wel weer mee. We staan met de camper aan de doorgaande weg van de camping, dus het hele spul komt hier langs. Het is een bonte verzameling van voortschrijdende ouderdom in al haar facetten. Soms met behulp van ondersteuning van de wederhelft, of door mechanische hulpmiddelen, zoals rollators of scootmobiels. He is dat geen Nederlands woord?


Tegenover ons is een spoelplaats. Op andere campings is dit bedoeld om wat spulletjes af te spoelen, maar zeker niet om je auto of camper te wassen. Hier wordt dat kennelijk oogluikend toegestaan. Nu is het water in Spanje erg duur, maar daar trekt een Engelsman, met zijn enorme Hymer camper, zich geen bal van aan.

Tot onderaan de camping stroomt het water, totdat zich daar enorme plassen vormen en mensen verbaast hun voeten droog proberen te houden. De Engelsman kan zich er op verheugen dat hij nu de "Talk of the Camping" is. (Talk of the Town)   

Ik vraag mij wel eens af of deze mensen dit gedrag ook in hun eigen land tentoon spreiden. Ach, de vraag stellen is hem eigenlijk ook beantwoorden, toch?

Morgen wordt het weer lekker, volgens de diverse weerapps. Hoop doet leven.