zondag 22 januari 2023

Lloret De Mar 7

Mensen kinderen, wat is het 's nacht koud, hier boven op de berg. Zeker gisteravond, als ook de wind opsteekt kun je jezelf maar beter niet buiten wagen, tenzij je warm aangekleed bent. Als ik vanmorgen om 8 uur de kachel aanzet, zie ik dat het kwik tegen het vriespunt aangeeft, nou ja digitaal dan 0,1 graad.

Dit plaatje maak ik gistermiddag met de DJI Drone, op zo'n 70 meter hoogte, van een gedeelte van Lloret De Mar. Ik heb de drone alweer hoog en droog opgeruimd, als er een prachtige rode gloed over het stadje komt. Dit wordt ook wel "het gouden uur" genoemd. Maar een uur de tijd krijg ik niet want een paar minuten later is die prachtige zonsondergang alweer voorbij, nog voor ik de drone kan uitpakken en installeren. Vanavond maar eens kijken of ik dan beter op tijd ben.

Vanmiddag haalt Ali nog wat brood bij de plaatselijke bakker. Van een nabij gelegen supermarktje komen daar Brie, Feta, Vleesvervanger en een heerlijke portie gerookte zalm bij. Dus dat wordt vanavond weer smullen.

Oh, dat zou ik bijna nog vergeten, in afwachting van de kraker Feyenoord-Ajax. Ik heb mij eens beziggehouden met het chat programmaatje "ChatGPT". Dat verkleinwoord voor deze app kun je rustig vergeten. Nadat ik het op de laptop heb geïnstalleerd en uitprobeer, val ik bijna van mijn camperstoel. Griezelig, maar tegelijkertijd fenomenaal wat dit chatprogramma allemaal kan en niet te vergeten nog bijleert, terwijl je het gebruikt.

Ik ga morgen wel een deel gebruiken en zal dat dan ook melden.