zaterdag 10 juni 2017

Albert 1

Vandaag gaat het 60 km richting het Noordoosten, naar Albert. Eerst voeden we de dorstige campers bij de Carrefour, waar de diesel vaak iets goedkoper is. Er is echter één klein probleempje, het is een Card automaat en het is t…ing smal. De eerste pakt onze betaalkaart niet, dus probeert hoofd betalingen eentje die verder achteruit staat en die doet het! Aansluitend slaan we gelijk ook maar de benodigde voeding in.

Nu hebben de beide Navigatie apparaten, van één en hetzelfde merk, een dispuut. De ene  wil dwars door de stad Amiens, de ander gaat er omheen. We kiezen voor het eromheen rijden.

DSCN5573 (800x450)

Frankrijk blijft een prachtig land, waarbij ik vroeger de aanvulling zou maken “maar er zouden geen Fransen moeten wonen.” Van dat laatste is nu geen sprake en ik ga er maar van uit dat, zoals mijn zwager een paar dagen geleden opmerkte, “Jij bent milder geworden!” Het gevolg is dat we nu de ene aardige Fransman, na de andere aardige Fransman tegenkomen.

DSCN5569 (800x450) Bij de eerste de beste aanwijzing van onze TomTom, dat we, vlak voor Amiens, rechtsaf moeten, wordt het apparaat resoluut “overruled” door mijn bijrijder. Nou, dan heb je de TomTom poppen aan het dansen. Er kan geen steeg, ventweg, bospaadje rechtsaf zijn, of het apparaat begint te jammeren dat we die moeten nemen. Bij het eerste beste verkeerslicht, laat ik vooruit ruimte en wenk Mink, dat hij maar voor moet gaan rijden.

DSCN5571 (800x450)

Het gaat vervolgens dwars door Amiens en genieten we regelmatig van opgebroken straten en wegversmallingen. Maar achter iemand aanrijden is relaxed, zeker als diegene ook nog regelmatig stopt, als ik het verkeerslicht niet haal.

DSCN5577 (800x450)

De camping is gesloten, maar er meldt zich een zeer vriendelijke meneer, die ons te voet naar onze plek leidt. De uitleg, over van alles en nog wat, is uitgebreid. Hij wacht zelfs tot hij overtuigd is dat de elektriciteit en de Satellietschotel werken, voor hij weer vertrekt.

Vanmiddag maar even het stadje in.