vrijdag 20 juni 2014

Zadar 1 (Kroatië)

Er is besloten voor een camping in Zadar, omdat er toch gekozen wordt voor de kustlijn van Kroatië in plaats van door het binnenland te rijden.

SAM_6383 (800x600) SAM_6384 (800x600)

Het blijft enerverend om langs de kust te rijden, het ene aanzichtkaart uitzicht na het andere ontplooit zich voor onze ogen.

SAM_6395 (800x600)

Ali heeft het idee om niet de borden te volgen maar door het centrum van Sibenik te gaan, “zien we ook nog iets van het stadje”.  Nou, dat is gelukt! Als we voor de derde keer langs hetzelfde punt komen raakt ze toch een beetje in paniek, zeker als ik een poging doe om de rechter spiegel, via een creatief gemetseld muurtje, ietsje bij te stellen. Eerst maar even naar de Lidl, we weten nu waar die staat, kan ik gelijk de spiegel in zijn oude stand proberen te zetten. TomTom blijft volharden in zijn of haar oude idee, dat smalle weggetje zullen en moeten we nemen. Dat wordt een lange weg in z’n achteruit, omkeren en een andere weg proberen. Ten einde raad rijd ik een eenrichting weggetje in. Dat vinden zelfs Kroaten geen goed idee. Als ik linksaf sla zet een vriendelijke Kroaat zijn Mercedes dwars op de weg. Hij wijst mij aan dat ik achteruit weer terug moet en belooft tegelijkertijd, dat hij mij weer op de goede weg zal helpen. Ik begin zo langzamerhand goed te worden achteruit te rijden in smalle steegjes en even later rijden wij achter de Kroaat door Sibenik. En werkelijk ook weer langs de Lidl en als we vandaar uit  honderd meter naar rechts rijden zitten we weer op de hoofdweg naar Zadar. Lang Leve TomTom.

We zitten nu op de “resort”camping, zoiets betekent zeker groter dan groot. We sluiten aan in de rij van aanmelders en Ali gaat naar de receptie. Na een kwartier wachten komt ze terug, “we moeten eerst zelf uit een aantal aangewezen plaatsen een plek uitzoeken”. Dat betekent 20 minuten, in de warme zon, dwalend over een immense camping, geen wijs wordend uit de grote plattegrond. Eindelijk toch 2 plekjes gevonden en  hebben we de voettocht naar de receptie weer aanvaard, ware het niet dat we bij de verkeerde receptie belanden.

kampSlika4

Dit is namelijk de receptie voor de huisjes, die ze hier ook verhuren. Zucht…….,

Maar we staan en ik zeg voor minimaal een week.