donderdag 19 april 2018

Valencia 1 (Coll Vert)

IMG-20180418-WA0007 (800x450)

Gisteravond stuurt Piet nog een foto van ons laatste bezoek aan de boulevard.

Vanmorgen vroeg vertrekken we van Villa Sol. Onze naaste buren komen ons nog speciaal een goede reis wensen. Voor Anneke en Wijnand vinden we het nog wat te vroeg om hun te storen, maar we zien ze ongetwijfeld volgend jaar weer.

Als we door Althea rijden memoreren we nog even onze nieuwe accu, die Eddy Kramer er vorige week inzette toen ons acculampje steeds bleef branden.

DSCN6803 (800x450)

Een dorpje verder werp ik nog eens een blik op het lampje. “Je wilt het niet geloven, maar het lampje brandt weer!”. “Keer maar om!”, is de resolute respons, op mijn mededeling, van mijn bijrijder.

IMG_20180419_100237 (800x450)

Een kwartier later ligt een jonge knaap de beschermkap te verwijderen om het dynamonummer te noteren, zodat er een nieuwe, of ruil dynamo, besteld kan worden, zo vertelt Eddy, de eigenaar van de garage. Hoofd-verzorging zet eerst maar eens een bakje koffie. Ik moet regelmatig de camper starten, gas geven, uitdoen, weer starten enzovoort. De ene keer brandt het lampje, de andere keer blijft het uit, tijdens het draaien van de motor. Eerlijk gezegd snap ik er geen…… “jota” van, hoe zoiets kan, maar ja ik ben ook geen monteur. Verschillende keren wordt er overlegd met een aantal andere monteurs en de baas. Als de kap er weer opgaat, verbaas ik mij enigszins. Ik vraag een andere, Nederlands sprekende, jongeman. Wat blijkt, tijdens het zoeken naar het typenummer, ontdekt de monteur een breuk in de kabel. Soms maakt die wel contact, soms niet. Dus de ene keer laadt de dynamo wel, dan weer niet. Hoogstwaarschijnlijk heeft dat ook de vorige accu vernield. De monteur heeft de kabel afgeknipt bij de breuk en er een nieuwe kabelschoen aangezet, klaar is het weer. Ik betaal alleen het uurloon van de monteur, doe €5,= in de koffiepot en we kunnen weer op weg. Het mysterie van het brandende acculampje is opgelost. Opgelucht rijden we door het prachtige landschap, dat toch wel veel mooier is dan dat je via de Peago rijdt.

DSCN6812 (800x450)

Langs de Middellandse zee ontdekken we prachtige manieren om ons zwart geld te beleggen. Hier bijvoorbeeld in een mooi en snel jacht.

DSCN6819 (800x450)

Of hier in een leuk kasteeltje, met zijn eigen weggetje naar boven.

DSCN6816 (800x450)

Even schrikken we van een tegenligger die op onze weghelft blijft rijden, maar het blijkt een sloopauto te zijn, die achterstevoren achter een vrachtwagentje hangt.

DSCN6823 (800x450)DSCN6824 (800x450)

Verderop komt een tractor, op een parallelweg, ons tegenmoet. Het ding veroorzaakt zoveel verstuiving dat ons het complete zicht wordt ontnomen.

Een lekker beschut plekje krijgen we toebedeeld op de camping Coll Vert. Dit na enige overtuigingskracht dat we, de vorige keren, veel last hebben gehad van het wegverkeer.

Morgen met de bus naar Valencia.