woensdag 4 april 2018

Benidorm 17

Woensdag, marktdag en het wordt al een soort ritueel. We zijn het eerste straatje nog niet door of ik word aangesproken, “Mag ik Uw schoenen even doen meneer?” Nu word ik niet vaak aangesproken met meneer en helemaal niet om mijn schoenen “te laten doen” want aan dat laatste heb ik helemaal een broertje dood, tenzij Hoofd-schoenpoets het doet natuurlijk. Maar mijn schoenen worden ingesmeerd en er volgt een verhaal over dat dit echt het beste is, voor leer.

GlossyLeather

Als we daar staan, zet een ander ook zijn voet op het bankje. “Doe je die van mij ook even” klinkt het met een Volendams accent. Ik vind het nogal lomp, maar de man maakt een geintje, want hij heeft, vorig jaar, in Enkhuizen, ook een pot gekocht. “Geweldig spul” zegt ie met overtuiging, terwijl zijn vrouw instemmend knikt. “De zitbank is er van opgeknapt.” Hoofd-inkoop is al om en koopt een pot.

De koffie met Ria, Piet en Lia is weer aangenaam. Tussen de regels door hoor ik dat wij, op de terugreis, waarschijnlijk Valencia gaan aandoen. Zo hoor je nog eens wat! Voor de rest van de dag zijn er geen plannen en dat op zich is verdacht. Ook blijkt er geen “verborgen agenda” te zijn.

IMG_20180404_132932 (800x451)

Als de wind opsteekt, zie de witte kopjes op het water, komt de conclusie: “Nu kunnen we niet buiten zitten, de wind staat pal op onze plek voor de camper”. Het overleg, wat te doen, is kort.

IMG_20180404_143407 (800x451)

We bestellen een kan sangria en genieten van het mooie weer en, niet te vergeten, de voorbijgangers. Maar op een lege maag een liter sangria, dat kan niet goed gaan, dus bestelt Hoofd-voeding ook maar 2 heerlijke broodjes. Om half drie beginnen we aan de terugtocht en ontwikkel ik onderweg een enorme blaar onder mijn linkervoet.

 IMG_20180404_162300 (451x800)

Als we terug zijn en onze Engelse buurman het te warm krijgt, zoekt hij de schaduw op en raken we aan de klets.  Ik vraag hem hoe hij zo goed Spaans heeft leren spreken. Hij vertelt: Jarenlang heeft hij mijn droom geleefd want hij zeilde 8 jaar aaneen langs de Spaanse kust. Nu leeft hij, met zijn vrouw, in de camper. 8 maanden Spanje en 4 maanden Engeland. Zijn huis heeft hij verhuurd aan goede vrienden.

Er valt nog wat te dromen…….