donderdag 12 april 2018

Benidorm 25

Er bereiken ons berichten dat het weer in het binnenland een beetje overstuur zou zijn. Zo heeft de metrologische dienst Aemet van Spanje een bericht de wereld ingestuurd. Hierin wordt gewaarschuwd voor drie stormen, die over het land zullen trekken en die lagere temperaturen, windvlagen, regen en sneeuw met zich meebrengen. Sneeuw_in_Allicante

Wat opvalt is de relatief lage sneeuwgrens voor de tijd van het jaar waarbij de kans groot is dat het gaat sneeuwen op veel plaatsen. Sterker nog, het heeft alweer gesneeuwd in centraal Spanje.

Het weeralarm geldt in principe voor de dagen maandag 9 april tot en met vrijdag 13 april, waarbij er gedurende deze week die verschillende stormen over het land trekken.

Nu is het hier in Benidorm nog steeds 20 graden, maar willen we volgende week het binnenland in dan zullen we de verwachtingen even in de gaten moeten houden.

Voor koffie drinken op de boulevard is het weer nog mooi genoeg en/of anders sluiten ze de glazen deuren voor ons. Een aantal koffiedrinker(sters) bridget hier in Benidorm geregeld. Dat het “vuur” nog lang niet gedoofd is, wordt wel duidelijk als één van de vaste bridge-partners langs het terras komt wandelen. Als een jonge meid verschijnen er rode blosjes op de wangen en het breeduit lachende gezicht. Tja, “Sans” (bridge term) en sjans, ligt dicht bij elkaar, nietwaar?

bridge

Bij mij geeft het in ieder geval hoop om te zien dat niet alles “gedoofd” wordt als je op hoge leeftijd komt.

Wij zijn op de fiets naar de boulevard en het is de bedoeling om “even” langs de Mercadona in Benidorm te gaan voor de inkopen, althans, zo heeft Hoofd-inkoop dat voor ogen. Als ik door een uiterst linksrijdende scootmobiel bijkans van de weg wordt gereden en als toegift ook nog eens wordt uitgemaakt voor “Dickhead”, keer ik even op de fiets, om deze Brexitfiguur duidelijk te maken dat we hier op het vasteland zijn en rechts dienen te rijden.

Door Benidorm rijdend en links en rechts vragend waar we de Mercadona kunnen vinden levert niet veel op, behalve een zeer vriendelijke Spanjaard die uitgebreid zijn Google Maps inzet om ons de weg te wijzen. Het gezelschap, van hem, zoekt links en rechts in welke straat we op dat moment staan. Als hij ons meldt dat hijzelf uit Alicante komt, geef ik de moed op. Bijna belanden we in het Benidorm Med Centra (ziekenhuis), maar alleen omdat de Mercadona daar pal achter blijkt te liggen. Maar dan eindelijk kunnen we onze twee uien inslaan.

Mercadona-Calle-Invierno

Wat een enorm ruim opgezette winkel is dit. Het is bijna het tegenovergestelde van Vera Cruz, waar je je karretje tussen de schappen moet wringen. Hier loop je kans op een aandoening als pleinvrees. De kassière daarentegen heeft geen besef van de ruimte om haar heen en leeft compleet in haar eigen wereld.