donderdag 31 januari 2019

Benicassim 4


Jazeker, ze zijn er weer, de pre Dementie reizigers. Je moet toch wel ernstig angstig door het leven gaan als je, bij voorbaat, ervan uitgaat, dat je gaat dementeren.

Maar ikzelf ben geen haar beter, eerlijk gezegd. Wij leggen de laatste hand aan onze geweldige Kampa Motor Rally Air Pro 330 XL. Vandaag gaan de gordijntjes er voor en de zogenaamde “Roof Lining” komt aan het plafond. Een soort extra plafond wat de condens, maar ook de hitte op het dak een beetje tegenhoudt. Want ja mensen, sorry om het te zeggen, het is hier rond de 20 graden.
Vanmiddag fietsen we nog even het stadje in om een bezoek aan een caravan handelaar te brengen. Nee, we ruilen de camper (nog) niet in hoor. We zijn op zoek naar haringen, of liever gezegd pinnen voor in een harde bodem. Jammer, hij is dicht. Het is toch ongehoord, die Spaanse werktijden van 9.00  tot 13.00 uur.

Dan maar even langs de plaatselijke VVV oftewel Oficina de Turismo. We zijn nieuwsgierig naar de “Santa Agueda Pilgrimage”. We hebben daar in 2015 aan mee gedaan en het wordt tijd voor een herhaling. ”Jazeker”, zegt het meisje, die druk achter de computer bezig is, op mijn vraag wanneer dat is. “Op 10 februari” is het antwoord. Ik check het in de agenda, die ook in het Engels is opgesteld. “Kunt U ons wijzen waar dat staat?” Ze komt achter haar toetsenbord vandaan. Paniek, want op de balie ligt een stapel van deze boekjes en het staat er niet in. In haar bereidwilligheid begint ze de ontbrekende tekst in te typen, om het vervolgens uit te printen. “Moeten we hier op wachten?” is de vraag van Hoofd-activiteiten. “Jazeker schat, ik heb nu eenmaal de uitwerking op vrouwen dat ze veel voor mij willen doen, daar weet jij trouwens alles van af, toch?” (Ik ben benieuwd of dit door de eindredactie komt).