dinsdag 29 januari 2019

Benicassim 2

De zogenaamde “workaround” van Blogger werkt nog niet helemaal naar behoren. Hier en daar ontstaan enorme “lege” regels. Op “mobiel” is het helemaal een puinhoop. We zijn er, met diverse mensen, mee bezig!

Gistermiddag ontdek ik nog een mooi tafereel op de camping van Gava. Een kleine 50 man/vrouw zitten gezamenlijk aan de dis. Kennelijk zijn dit “vaste” campingbewoners, die in het weekeinde gezamenlijk een feestje vieren.


Gister dus de aankomst in Benicassim en dat wordt weer een ouderwetse en prachtige stoelendans. Je kunt niet een bepaalde plek bespreken, dus is het even zoeken naar “onbemande pitches”. We krijgen een aantal aangewezen en kiezen ervoor om onze voorkeur voor B1-6 uit te spreken. Daar staan we nu 4 jaar achtereen en dat bevalt ons prima. De mensen, op die plek, gaan vandaag weg, zo meldt de receptie. Wij wachten tot 5 uur op een “tijdelijke” plek. Als we ons weer melden om toch maar de aangewezen plek te nemen, is die inmiddels weg! En de mensen op B1-6 blijven langer. Dus mogen we weer een andere “Gold Pitch” uitzoeken. Over 3 dagen gaat B1-6 vrij komen…….. toch? Wij wachten af op C3-5.

Dus wordt het inkopen doen bij de Lidl, waar ik op een grandioos idee word gebracht. Je parkeert je camper gewoon voor de Lidl, kost niks en je hoeft niet steeds te verhuizen.


Dan dient zich de grootste ramp, van deze dag, aan. Jarenlang verkocht de Lidl in Benicasim mijn favoriete bier. Perlenbacher “Hefe Weizen”. Helaas, vanaf gister hebben ze het niet meer. Dat wordt op een droogje zitten, de komende dagen.
Op een droogje zitten, doet ook die zwerver die lekker onderuit gezakt op een bankje zit, voor de Mercadona. Als hij een ouder stel, waarvan manlief een beetje mank loopt, met 6 liter-flessen uit de winkel ziet komen, biedt hij zijn hulp aan. Hij wil wel een fles water, “scheelt weer 1 kilo tillen” zo roept hij. Het Engelse stel ziet er de lol niet van in.
Wij wel!