zondag 20 januari 2019

Gava 1 (Barcelona)

We zijn trots op onszelf. In 3 dagen zijn we naar Barcelona gereden. Nou ja, ietsje verder dan dat, namelijk Gava op camping Tres Estrellas (3 sterren), waar we bijna ieder jaar een poosje staan.
Oh ja, nog even over gisteren. Na de tolpoortperikelen en we de vlak daarachter liggende rotonde (waar het misgaat) naderen, zien we een groep “Gele Hesjes” staan. U weet wel, die mensen die protesteren tegen van alles en nog wat. Gelukkig worden ze in toom gehouden door politie agenten, dus daar hebben we geen last van. Wat we wel veel in Frankrijk zijn tegengekomen zijn gele hesjes, maar dan op het dashboard van vele auto's. Zo van, ik steun jullie!
Vandaag, even voor achten rijden we van de camperplek bij de “Wijnboer” vandaan. Het is nog donker en is er nog geen “kip” op de weg.

Wel worden wij getrakteerd op een prachtige zonsopkomst.

Maar de neerslag wolken zakken tot over de toppen van de Mont Ventoux. Helder wordt het vandaag niet, sterker nog, we worden getrakteerd op verschillende regenbuien.
Zodra we de Pyrenee├źn over zijn, verbeelden we ons allebei dat het licht hier helderder is dan in Frankrijk. De wens is soms de moeder van een gedachte, nietwaar.

Dat het klimaat hier zachter is kan je zien aan deze brem, die al in volle bloei staat. Weliswaar tussen de troep, die wordt achtergelaten door onze medereizigers, maar toch.

Eerst maar eens een dag rust en daarna Barcelona onveilig maken.