maandag 2 september 2013

Zomer 2013 Dld 14

Bad Schmiedeberg

We laten Dresden en Praag achter ons en rijden weer in noordelijke richting.
Praag, hoor ik een aantal van jullie denken, daar zijn jullie toch helemaal niet geweest. Klopt, maar soms neem je afscheid van iets, dat nooit is geweest.

Vlak voor vertrek neemt Ali een besluit over ons doel en dat wordt Bad Schmiedeberg. Diegene die ons al wat langer volgen kennen de aantrekkingskracht van de 'Bad' steden op Ali. Zeker als het weer wat slechter dreigt te worden.
Onderweg worden we veelvuldig geconfronteerd met de komende Bondswahlen op 22 september a.s.

Op het moment dat we een dorp of stadje binnenrijden worden de lantaarnpalen, bomen en vlaggenmasten ont- of gesierd in een schier eindeloze rij koppen van politici.

Prominent natuurlijk Angela Dorothea Merkel, geboren als Angela Dorothea Kasner, is de CDU politica. Sinds 22 november 2005 is ze bondskanselier van Duitsland en daarmee de eerste vrouwelijke regeringsleider.

 En denk niet dat wij, in Nederland, vreemde partijen hebben. In Duitsland hebben ze de Piraten Partij die hoge ogen gooit bij de Bondsdagverkiezingen.

De linkerflank mag natuurlijk niet ontbreken.Jullie begrijpen natuurlijk dat Ali haar trots nauwelijks kan onderdrukken als we onze eigen Kees op de lijst van de regeringspartij CDU zien staan. Ik zal en moet stoppen om Kees vast te leggen op de gevoelige plaat.
(of mag je dat laatste niet meer zeggen in dit digitale tijdperk)We worden geconfronteerd met allerlei wegomleggingen en kunnen op den duur de U niet meer zien. De U staat voor Umleitung. Op een gegeven moment zie we in de verte weer een U staan met een pijl naar rechts. Het enige wat we echter aan de rechterkant kunnen ontdekken is land, oneindig veel land en geen weg. Totdat we bij de afzetting komen krijgen we het volgende voor de kiezen.
Een schier eindeloos lijkend fietspaadje wat bestaat uit twee rijen steentjes.
Kilometers lang, met haakse bochten, waarna er weer kilometers fietspad voor de wielen liggen.

Aangekomen in Bad Schmiedeberg komen we op de camping
Am GroSen Lausige Teich.
Nu heb ik altijd gedacht dat "Lausig" iets betekende als in b.v. "luizige" € 2,= dus sta ik een beetje te twijfelen.
De plaatselijke Imbiss eigenaar probeert me uit de droom te helpen en begint een verhaal over of 'lausig' met g en ch geschreven wordt. Maar op Internet wordt 'Lausiger arbeit' vertaalt als slechte arbeid. Dus hoe ik nu 'lausiger' moet begrijpen is nog onduidelijk.

Hij heeft voor Ali nog een klein feitje, Dat 'Bad' stelt niks meer voor, ja we kunnen nog in het plaatselijke hotel naar het zwembad, maar Wellnes is er niet meer bij. En het regent, het regent al de gehele dag en dat is voor het eerst sinds we in Duitsland op stap zijn.