zaterdag 7 september 2013

Zomer 2013 Dld 18

Werder

Zojuist terug van een copieuze maaltijd, in het stadje, dus wordt het weer hoogste tijd voor een blog.

Gisteren

We moeten nodig boodschappen doen, dus de fiets wordt naar beneden gehaald en op naar de Lidl op ongeveer 4 km buiten de Altstad.
Nu wij bijna al een jaar, in het buitenland, bij een Lidl of Aldi onze inkopen doen, valt het ons op dat het niet eens van die gekke winkels zijn. Alles is er te koop hoewel b.v. de Aldi Sud en de Aldi Nord veel van elkaar verschillen.
Veel bier en frisdrank tikt er qua gewicht aardig in, dus belooft het een pittige terugtocht te worden. Heuvel op en heuvel af en ik kan me dat maar niet herinneren. Nu schuwen wij een eindje fietsen niet, maar dit wordt heftig, zo met die zware fietstassen. Ali vraagt toch maar even de weg en ja hoor, compleet verkeerd gefietst, we zijn ruim 6 km van de route af en ook nog eens de verkeerde kant op.
De koude Hefe Weitzen smaakt, samen met een Korn, daarna overheerlijk.

Vandaag

De havenmeester heeft ons een enorm feest beloofd met eettentjes en mooie muziek. Nou, dat valt een beetje tegen. Kijk, een roeiwedstrijd is leuk, maar als je er 40 hebt gezien, gaat dat een beetje vervelen, bedenk daar een monotone en bijna onverstaanbare commentaarstem bij en het plaatje is compleet.
We gaan op verkenning aan de overkant, want daar gebeurt het allemaal.
Afgezien van dat er ontzettend veel roeiers lopen, trainen, eten en luieren, valt er weinig spectaculairs te beleven.

         Wel leuk is de verscheidenheid van de bootjes die langs komen.

                                     Het levert wel heel mooie plaatjes op.

Morgen gaat het, met de fiets, richting Brandenburg a/d Havel.