woensdag 11 september 2013

Zomer 2013 Dld 21

Garlstorf

Gisteren een dag van 'Faulletzen' in Bad Wilsnack, d.w.z. niks doen, maar het lichaam moet hard werken, van 90 graden naar 37 graden, dus zweten en afkoelen. (ik ben op zoek naar een afbeelding van een pauw die gemaakt is van alleen edelstenen en veel indruk maakt, op ons allebei).
Ali vindt dat niet genoeg en ondergaat nog een soort modderbad gebeuren.

Dan heb je ook nog de zgn. 'Aufguss' wat inhoud dat er water, met een geurtje, op de hete kachel wordt gesprenkeld. De vochtigheidsgraad en de gevoelstemperatuur, gaat dan enorm omhoog waardoor je, of je wil of niet, als een bezetene gaat zweten. Stel je even voor:

Je zit in een sauna en steeds meer mensen komen, die toch al krappe ruimte, binnen. Onder het bezigen van de volgende zin, "Ich quetsche mich dar eben zwischen" wat zoveel betekent. Ik zie dat er geen plek meer is, maar ik kom er toch nog even tussen zitten. Met als gevolg er binnen de kortste keren een knie constant in je rug zit te prikken. Houdt hierbij steeds in gedachten dat iedereen als een dolle zit te zweten. Dan komt er een stoere figuur binnen, dat kan een aantrekkelijk man ( voor vrouwen) of vrouwspersoon zijn die een verhaal houdt over ontspanning en dergelijke. Jij zit daar, met die knie in je rug, als een idioot te zweten. Vervolgens worden er diverse 'klankschalen' uitgestald en begint het volgende ritueel.
De betreffende persoon begint met water te sprenkelen. Dat water heeft, volgend de uitleg, een bepaalde geur wat goed is voor de meest uiteenlopende zaken. Met als gevolg dat het onbedaarlijk benauwd en vooral heet wordt in de sauna. De eerste 'overlevingsdrang' is, ik moet eruit! Maar iets houdt je tegen. Als dan die figuur ook nog eens op de schalen gaat slaan, is er geen weg meer terug. Het enige wat ik mij kan bedenken is, 'goedkope schalen' want ze klinken vals. 'De knie' achter mij denkt hetzelfde, want die probeert een voor mij onbegrijpelijke letter op mijn rug te schrijven. Na nog meer water op het vuur te hebben gegooid begint hij/zij ook nog met een handdoek door de lucht te draaien.
Had je nog het idee dat al die hete lucht wel naar boven gaat, tenslotte ga je niet voor niets laag zitten, wordt dit door dit zwaaien compleet teniet gedaan.
Op het moment dat je denkt, 'Nu knalt m'n hart eruit' gaat de deur open en stroomt er een bevrijdende frisse lucht de sauna binnen. 
"Ik heb het overleefd" gilt mijn innerlijk"
Voor die mensen die nog nooit een sauna hebben gedaan, het schijnt geweldig gezond te zijn, maar hoed jezelf voor een  "opgieting". 

Vandaag gaan we een stuk noordelijker en verlaten we Zuid-Duitsland. 
Ik weet niet hoe vaak ik het al heb gezegd, maar wat is Duitsland mooi!

We hebben een aanduiding voor de verschillende wegen, zoals de L wegen, dat zijn (L)ullige wegen, de zgn. B wegen zijn (B)etere wegen. 
Zo rijden we een L137 weg, wat ons langs de mooiste dorpjes voert.
Dat doen ook de zgn. LKW's (Last Kraft Wagens) die ook door deze dorpen denderen. Plotseling kunnen we niet verder.
Door de politie is de weg afgezet en even verderop schijnt het te stokken.
Ik stap uit en ga op onderzoek uit, wat blijkt, een demonstratie in Seedorf.
      Op de brug en in de bocht is de weg afgezet met landbouwvoertuigen.

De demonstranten protesteren tegen het zgn. 'Schwerlastverkehr' door hun dorp. En ik moet zeggen, ze hebben een punt, al een een aantal keer heb ik, op deze weg, de camper tussen de bomen geparkeerd, als ik een vrachtwagen tegenkom, zo smal is het.
De demonstranten hebben de bewoners opgeroepen om tot 12.00 uur te demonstreren.
Volgens de politie duurt het nog 15 min. Als ik het aan de demonstranten vraag, krijg ik een pamflet in de handen gedrukt waarop staat dat het nog minstens 45 min. duurt. Tijd voor koffie dus.
Ik vraag de verzamelde chauffeurs, waarom zij deze route nemen.
De reden is, dat ze anders een brug verder over de Elbe moeten en dat scheelt hun 120 km. Democratie, het is een mooi ding.
Als we na een uur weer door mogen rijden we achter onze 'Blumen' jongen aan. Of het zijn kwaadheid is, weten we niet, maar door de volgende dorpen negeert hij het 30 km bord en de overstekende kinderen en knalt met 70km/u door de rustieke dorpjes. 


Morgen gaan we naar het Wildpark in  Nindorf, als het niet regent, natuurlijk.