zaterdag 21 september 2013

Herfst 2013 Noordzeekust 1

Callantsoog

Zo voor de familiedag, op 29 september in Hoorn, gaan we nog een weekje uitwaaien aan de kust.
De eerste stop is Sneek om nog even naar de gezondheid van Pa te informeren. Er dienen zich wat lichamelijke klachten aan die hun tol gaan eisen. Maar hij houdt zich dapper, hoewel de pijn toch aanzienlijk moet zijn. Na de koffie gaat het, via de Afsluitdijk, richting Callantsoog.

Bij de Lorentz sluizen realiseren we ons, toch een beetje met weemoed, dat het varen op de IJsselmeer wel tot het verleden zal behoren. Niet meer jaarlijks met een schip de Wadden op, niet meer het jaarlijkse  "stoere mannen weekeinde" waarbij  we nog even de Noordzee op knalden.

Achterop de camper staat mijn nieuwe aanwinst nl. een spiksplinternieuwe Flyer T9 de Luxe, een elektronisch ondersteunde fiets,  waar ik de komende week een paar kilometers mee hoop te maken.Na ons op de camping te hebben geïnstalleerd, gaan de fietsen van de camper en wordt de zee opgezocht. Zo sta je aan de Atlantische Oceaan, zo sta je op het strand van de Noordzee.

Het loopt tegen het einde van het strandseizoen, want morgen gaat deze strandtent sluiten en genieten we nog even van de laatste zonnestralen achter het glas op het terras van de strandtent.
Dat de meeuwen zich niks van het einde van het seizoen aantrekken wordt mij pijnlijk duidelijk. Een overvliegende meeuw, schijt mij recht op mijn kop.

Normaal mag je dan een wens doen, maar aangekomen bij de camper is er geen 22 jarige schone te bekennen.

Nog even een heerlijke duik in het zwembad en met een voldaan gevoel beginnen we aan een rustige avond.

Morgen gaan we Callantsoog onveilig maken.