donderdag 5 september 2013

Zomer 2013 Dld 17

Werder

Vandaag wordt het prachtig weer en besluiten we om lekker in het stadje te blijven. We zijn blij met dit prachtige plekje en willen daar nog even van genieten.Om half 11, na het ontbijt en de koffie, gaan we wandelen. Morgen begint de Regatta van Werder, wat volgens de havenmeester een hele gezellige bedoening wordt.

Op een groot sportveld wordt een sportdag voor de schoolkinderen gehouden. Bij het sportveld is een goed onderhouden toilet, waar we graag gebruik van maken. Omdat we wat langer willen blijven en geen mogelijkheid hebben de cassette te legen, moeten we zo weinig mogelijk van ons eigen toilet gebruik maken. Ja, camperen is soms gelijk aan schipperen.

Als we aan de nadere kant van de Havel komen, ontdekken we dat daar de blauwalg welig tiert. Die groene soep is al heel dik aan het worden.

Na enig studeren herken ik hier een installatie in, die gebruikt wordt voor de palingvangst.  Even verderop 'moeten' we door een restaurant en besluiten ook maar een hapje te gaan eten.Dat dit restaurant gespecialiseerd is in visgerechten behoeft geen betoog, na het bekijken van de deze foto.


Maar ook mosselen worden hier gevangen en daar kunnen sommige mensen zeer creatief mee omgaan.

Morgen gaat het hier los met de Havel Regatta, we zijn vol verwachting.