vrijdag 31 januari 2020

Benicassim 5

Het is vandaag de 31e januari en dat is de datum waar 50% van de Britten op hebben zitten te wachten. Brexit is een feit. Vannacht om 12 uur precies zijn de overzee wonende buren geen EU burger meer. Nu staan we hier op de camping tussen de Engelsen en ik verwacht rond middernacht toch enig rumoer van deze Brexeteers. Want laten we wel wezen 80% van de oudjes in Engeland hebben voor de Brexit gestemd. En het moet gezegd, er staan hier absoluut geen jongeren uit het Verenigd Koninkrijk.

Nou ja, verenigd? Vraag dit niet aan de Noord Ieren of aan de eigenaar van deze camper. Deze laatste heeft zijn GB letters op zijn kenteken afgeplakt er daar EU van gemaakt. Om maar aan te geven hoe de emoties in Schotland erbij liggen.

De bouw activiteiten hier op de camping zijn vorig jaar begonnen, toen er enorm veel bomen zijn weggehaald. Verder ontdekten we dat onze favoriete plek op de camping is omgebouwd tot een kinderspeeltuin.
Naast deze prachtige speeltuin is een zogenaamde fitness plek gecreëerd.

  Wat mij dan weer opvalt zijn de frisse kleurtjes bij de kinderspeeltuin en de doodsaaie grijstinten bij de fitness apparaten voor volwassenen. Kennelijk moet je hier bloed serieus bezig zijn.

Kijk, ook deze mensen zijn bloedserieus bezig. Als we onderweg zijn voor de boodschappen naar de Lidl, komen er vreemde geluiden achter de heg vandaan. Als ik een kijkje neem, liggen ze hier oefeningen of een soort ochtend gymnastiek te doen. Dat gaat dan wel weer in frisse kleurtjes.

De bouwactiviteiten zijn vandaag de dag uitgebreider dan ooit. Dit toiletgebouw wordt onderhanden genomen en niet zo'n klein beetje ook. Volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Ik ben benieuwd hoe het er uit gaat zien.