zondag 19 januari 2020

Les Granges Gontardes 2

Via de diverse media bereiken ons, gisteravond, waarschuwingen over het weer aan de Oostkust van Spanje. Zelfs het Nederlandse journaal maakt melding van deze waarschuwing.


Het Reisadvies van Buitenlandse Zaken luidt als volgt.

Extreem weer:

Vanaf zondag 19 januari wordt erg slecht weer verwacht in de regio's Balearen en Catalonië (Barcelona) en Valencia. Regen en sneeuw kunnen voor veel overlast zorgen. Voor zondag is code Rood afgekondigd voor de kust van Valencia, omdat er hoge golven kunnen voorkomen. Voor de overige gebieden in het Oosten van Spanje geldt code Oranje en Geel.
Volg het lokale nieuws en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Ik besluit de camping 3 Estrellas in Barcelona te bellen en daar komen nog meer alarmerende berichten vandaan. Windstoten van 120 km/u, kans op zware regen en zelfs kans op sneeuw zijn de plaatselijke verwachtingen. De vriendelijke mevrouw, aan de telefoon, laat blijken dat het verstandig is tot woensdag te wachten met het bezoek aan hun camping. We staan, op die camping, meestal pal aan het strand dus zouden we de volle laag van de Oostenwind krijgen.
Let even op het maximum wind rond 13.00 uur, namelijk 10 Beaufort.

Tja, dan is het niet zo moeilijk een besluit te nemen, dus blijven we nog een extra dag hier. Het zou wel prettig zijn om nu ook aan de stroom aangesloten te worden, maar het is al donker. Dus word ik erop uit gestuurd om de buurman op te sporen, die meestal deze camperplaats beheert. Met gevaar voor eigen leven, want zijn huis staat 5 meter lager en via een zelf gebouwde trap, met als leuning een binnenband van een fiets, strompel ik naar beneden. Met lichtsignalen, door het raam, weet ik de aandacht te trekken. 10 minuten later staan we aan de stroom voor € 5,= per nacht. Oke, duur maar voor de rest staan we gratis, zegt Hoofd-financiën en daar heeft ze een punt.


We staan hier lekker beschut met rechts de wijnwinkel en achteraan de stalen opslagtanks voor de wijn. Een aantal jaren kochten we hier een paar dozen wijn, maar we zijn toch meer van de Merlot wijnen.

Inmiddels is Hoofd-route druk bezig om een camping halverwege Barcelona te zoeken, die wel open is en niet in het stormgebied ligt.