donderdag 23 januari 2020

Gavà, Barcelona 1

De wekker gaat om 8 uur, maar tegelijkertijd begint het ook zachtjes te regenen. Dat laatste is altijd een beetje vervelend als je de stroom nog moet opruimen en de keggen moet inpakken. Gisteravond krijgen we nog even een voorbeeld, door een landgenoot gepresenteerd, van "ieder voor zich en God voor ons allen". Een enorme caravan rijdt de camping op. Meneer stapt uit en bepaalt "zijn" plek, namelijk zo dat HIJ satelliet ontvangst heeft. Met het grootste gemak en zonder blikken of blozen propt hij zijn gevaarte op een al reeds bezette plek. Ik hoop dat de Duitse buurman zijn deur nog open kan krijgen. Even later zet hij zijn schotel halverwege op de toegangsweg, maar HIJ heeft tv, nietwaar.

Wij bezoeken eerst de Lidl om de voorraden voor de komende dagen in te slaan. Ik blijf in de camper, want wij hebben geen behoefte aan ongenode gasten in onze camper. Het blijft regenen en vooral waaien.

De schrik slaat me om het hart als op de navigatie een vertraging verschijnt, die steeds verder oploopt. Het zal toch niet! Nog steeds sneeuw? We rollen nog steeds richting de Pyreneeën...... en.... de Tolpoorten zijn open!!!! Opluchting is ons deel. Om heel eerlijk te zijn, niet één sneeuwvlokje komt in beeld, hoogstens wat kledders natte sneeuw, tussen de zware regenbuien door.

Tussen de hevige buien door worden we getrakteerd op een prachtig voorbeeld van zogenaamde "Jacobs Ladders".

Voor Barcelona herkennen we dit speciale punt. Het weggetje lijkt werkelijk licht te geven.

Naast de weg staan de bomen met hun enkels in het water, dat wild stromend een weg naar beneden zoekt.

Plotseling begint de navigatie te piepen en wil dat we de AP7 verlaten. Hoofd-route weigert dit ten ene male. Het lijkt alsof het apparaat compleet de weg kwijt is. 10 minuten later stuiten we op de harde werkelijkheid. "Langzaam rijdend of stilstaand verkeer met een vertraging van 47 minuten". Nu snappen we Tommie iets beter, maar een kleine waarschuwing vooraf hadden we wel prettig gevonden.

Als we Barcelona binnen rijden stuiten we op deze borden. Het is ons nog een raadsel, maar het heeft te maken met het milieu, zover is het ons wel duidelijk.
Op 2 januari zijn in Barcelona nieuwe regels van kracht, die bij overtreding een boete van € 100,= tot € 1800,= kan opleveren.  Euh, ze gaan pas in April boetes uitdelen, dus moeten we voor de terugweg, even uitvogelen wat de exacte regels zijn.

  Maar, we staan en ook nog eens op "ons eigen plekje". Dat wil zeggen, Hoofd-zonnebaden zit in de zon en ik doe nog even mijn best op dit schrijfsel.

De golven zijn nog niet helemaal bedaard en gaan ons vannacht in slaap ruisen.

Geen opmerkingen: