dinsdag 21 januari 2020

Salses-Le-Chateau 2

Pluie, pluie et plus de pluie, oftewel regen, regen en nog eens regen.
Maakte ik mij gisteren een beetje ongerust over het eventuele lawaai van de 2 snelwegen en de spoorlijn, wel, daar hebben we absoluut geen last van gehad. De hele nacht heeft het geplensd. Uiteraard met het nodige geluid op het dak van de camper, dus auto's en treinen gehoord? Niks van dat alles. Om 6 uur word ik wakker gemaakt door Hoofd-bijslaap met de vraag: "Doet de stroom het nog wel?". Vrouwelijke intuïtie, zullen we maar zeggen.  Ik mag het warme bed uit, want ja, ik lig vooraan nietwaar. Nou, die stroom is uitgevallen! "Ik kijk wel even buiten" zeg ik, mijn mannelijkheid etalerend. "Om de bliksem niet, het regent pijpenstelen, je wordt drijfnat." Ikzelf denk dat ze bang is mijn warmte te moeten missen.


De camping staat blank en de eersten vertrekken alweer. Ik vraag mijn Franse buurman of hij ook elektriciteit heeft. "Nee, de hele camping heeft geen stroom!" Tot mijn verbazing huppelt hij in de stromende regen op zijn slippertjes rond zijn camper.

Ik ga bij de receptie even vragen of er vandaag weer stroom komt. De Franse dame bevestigt dit  met "Right Away", als ze in de gaten heeft dat ik slecht Frans spreek. Maar ze doet dit met zo'n heerlijk Frans accent dat ik "Friday" versta. Kennelijk kijk ik haar dusdanig onnozel aan, dat ze direct daarna roept "Immediate" . Voordat ik weer in de camper zit is de stroom weer ingeschakeld.

Als Hoofd-ontbijt terugkomt van een sanitaire stop, meldt ze dat onze Duitse buurman, met een grote caravan, weer is teruggekomen. Hij vertelt haar dat de  A9, richting de Pyreneeën, is afgesloten en dat er auto's terugkeren met 10 cm sneeuw op hun dak.

Dit kaartje pluk ik van de Franse Meteo dienst en laat het in het, ietwat kromme, Nederlands vertalen.
Ik had het nog niet exact vermeld, maar wij staan dus vlak voor Perpignan, langs de A9 (binnen het rood omrande deel) waar de Pyreneeën beginnen. Het is dus nog even afwachten wanneer we de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje, kunnen oversteken.
We wachten af wat morgen gaat brengen.