maandag 20 januari 2020

Salses-Le-Chateau 1

In plaats van de 585 kilometer naar Barcelona, kiest Hoofd-route ervoor om een tussenstop in te lasten. Zeker gezien de aanhoudende harde wind.

Boven de weg komen regelmatig waarschuwingen te staan, wat zoiets betekent als, sterke wind, pas uw snelheid aan. Maar voor het overgrote deel hebben we de wind in de rug.

Onder het rijden neemt Hoofd-fotografie nog een foto van dit 11e eeuwse fort. Om eerlijk te zijn moet ik de plaats even schuldig blijven. Wat we wel afspreken is, dat we op de terugweg via Cap de Agde zullen gaan en dan ook een bezoek aan Lac du Salagou gaan brengen.

Ter hoogte van de afslagen van Cap de Agde en Lac du Salagou krijgen we de kans een eerste blik op de Middellandse zee te werpen. Achter de lagune zien we de hoge golven, die door de harde wind worden veroorzaakt.

Ieder jaar maken we wel een foto van deze Spaanse stier, onderweg naar Barcelona. Nu staat het arme dier er maar frisjes bij, dus wachten we de weer- situatie nog maar even af op de enige camping, die van de wijnboer naar hier open is.

In Castellon, 10 km noordelijker dan Benicassim, waar we aanstaande maandag naartoe gaan, ligt nu een dikke sneeuwlaag. Dit allemaal wordt veroorzaakt door de storm, die de glorieuze naam Gloria heeft meegekregen.

De 283 km van vandaag voert ons langs een gedeeltelijk nieuw aangelegde weg en met een extra steuntje van de harde wind in de rug, gaat dat voortreffelijk. Verbruiken we de afgelopen dagen 1 liter diesel op 8 km, vandaag halen we met gemak 1 op 11.
  Bijna tuinen we wederom in de Agip val. Vorig jaar hebben we bij dit merk een zeer vervelende ervaring meegemaakt. Meestal wordt er zo om de 400 km opnieuw getankt. Maar als we ontdekken dat het tankstation een Agip betreft, stappen we weer in en rijden verder. Met de volgende tankstop levert ons dat wel even een voordeel op van 6 cent per liter, in ons voordeel uiteraard.

De camping, International du Roussillon, ligt pal tussen de Peage A9, de D900 en een spoor. Ik ben dan ook benieuwd hoe het vannacht met het lawaai van alle drie zal gaan.