maandag 19 augustus 2019

Winterberg 1

Winterberg, het vakantieoord dat vooral bekend staat om zijn vele skipistes. Het wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Het is namelijk de hoogst gelegen plaats in Sauerland. Met 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een waar wintersportparadijs. Tot zover deze reclame spot voor Winterberg, want de grap is: we staan niet eens in Winterberg, maar ergens hoog in de heuvels in de omgeving van het plaatsje.

Als het landschap langzaam veranderd van vlak naar heuvelachtig met scherpe haarspeld bochten, weten we dat we in de buurt komen.

Als we dan ook nog de diverse "Skiverleih" bedrijfjes en de, overigens stilstaande, skiliften voorbij zien komen, weten we het zeker. We komen door Winterberg, maar moeten nog een paar kilometer naar de uitgezochte zogenaamde "Topplatz" camperplaats. Alleen ligt die in Neuastenberg, maar dan wel weer aan de Winterberg Strasse.
Een rustige camperplek, voorzien van toilet en douches. Zodra we staan komt de beheerder al aansnellen. "Sie kunnen Sich so breit hinstellen wie Sie wollen". Deze Topplatz is voornamelijk in gebruik tijdens het ski seizoen en nu is er ruim plaats.
EEEN klein minpuntje, de laptop wil niet op het gratis internet, maar een kniesoor die daarop let nietwaar.

Er is nog een kleine spelbreker die ons verblijf ietsje minder aangenaam maakt en dat is de wind. Want ondanks dat de zon schijnt, is de wind er de oorzaak van, dat de thermometer niet boven de 19 graden komt.

Morgen met het busje maar eens een kijkje in Winterberg nemen.