dinsdag 27 augustus 2019

Lippoldsberg-Wahlsburg 2

Het is warm, drukkend warm! Maar ondanks dat gaan we inkopen doen in een, even verderop gelegen, dorpje.

We fietsen langs een prachtig weggetje naast de Weser om naar de Aldi te gaan. Van de Stellplatz beheerder hebben we een kaartje gekregen, hoe we dienen te fietsen. Dat we de Aldi niet kunnen vinden komt doordat die al 2 jaar geleden gesloten is, aldus de Edeka medewerkster, waar we terecht komen door een behulpzame Duitse meneer. Bij de Edeka nemen we eerst, na 2 bakkies bij de camper, maar een beker koffie met "Kuchen mit Pflaumen" (goed voor de stoelgang). Edeka is een goed geoutilleerde winkelketen in Duitsland met een uitgebreid assortiment aan verse groente en fruit. We houden het bij dit ritje want het wordt al drukkender.

Deze roeiers moeten het wel heel zwaar hebben, hoewel ze stroomafwaarts peddelen, maar dan nog... Hier moeten ze even wachten tot het pontje de overkant heeft bereikt.

Op het moment dat ik dit, over het pontje, optik realiseer ik mij dat ik nog ├╝berhaupt geen recente foto van het pontje heb. Dus bij deze.

De zon staat hoog aan de hemel, als we door onze weerapp worden gewaarschuwd voor onweer en regen. Dus zetten we de fietsen alvast op de camper, de zon-blocker wordt verwijderd en de luifel ingedraaid.

Er zijn plannen, uitgedacht door Hoofd-route, om naar Holzminden te gaan. Nu heb je daar plekken aan de Weser, maar die zijn beperkt. Dus bel ik de beheerder. Maar er zijn alleen nog maar plaatsen "Auf der Wiese". Daar sta je pal naast het zwembad en die koeling maakt de hele nacht een vervelend lawaai. Ondanks dat gaan we toch proberen aan de Weser te komen staan, want ja, zit er iets in haar "Hoofd" dan zit het niet elders.