donderdag 29 augustus 2019

Holzminden 2

Een heerlijke rust, zonder geschreeuw en heen en weer rijdende campers. Met als resultaat dat we pas om 9.15 uur opstaan. Bij mijn ochtend ritueel, toiletbezoek, maakt Wilfried de beheerder van de camping, een opmerking. "So, Hoek van Holland ist auch wach." (Hoek van Holland is ook wakker). Na ja, als we maar een mooi plekje aan het water krijgen, nietwaar. Gisteren verlies ik een weddenschap van hem. Ik had de stroomstand van onze aansluiting doorgegeven. Gistermiddag vraagt hij nog: "aansluiting 3 hadden jullie toch?" Ja en de stand was 8092, lepel ik nog trots op. "Nein" zegt ie, "Doch" antwoord ik. Wedden? Om een Hefe Weitzen" roep ik zelfverzekerd. "Goed" zegt ie en terwijl ik de meterstand check, laat hij Hoofd-huishouden op zijn lijst zien, dat hij hem gereset heeft en de stand Null is. Die middag breng ik hem een heerlijk koel blikje Hefe Weitzen.

Vanmiddag fietsen we nog even naar het centrum van Holzminden en werpen een blik op onze toekomstige plek aan de Weser. Het is etenstijd en Hoofd-voeding bestelt een zeer uitgebreide lunch voor ons tweeën. Voldaan wandelen we nog even over het plein, waar ik bij de plaatselijk fietshandel, jaren geleden,  een fietszadel heb gekocht. Dit omdat ik na 10 km mij als een "Mädchen" voelde. Ik heb dat zadel trouwens nog steeds op de fiets zitten.

Wie zei ook alweer dat Duitsers geen humor hebben? Kijk maar eens hoe ze hun plantenwinkel hebben genoemd.

Hoofd-beweging gaat middags nog even zwemmen, kan ze namelijk gelijk even douchen en spaart ze de 50 cent uit, die je op de camping moet betalen. Even denkt ze een bekende tegen te komen, maar ja tegenwoordig is ze brildragend en zonder bril lijkt deze volslanke heer kennelijk iets teveel op haar reisgenoot.
Trouwens, als ze na het zwemmen gaat douchen, moet ze alsnog 50 cent daarvoor betalen. Ik duik op de camping wel onder de douche.......