maandag 11 april 2016

Lyon 2

Zware wolken pakken zich boven de camperplaats samen. Er dreigt een zware wind en er blijkt zelfs hagel te kunnen vallen. Voor ons betekent dit een dagje hangen, want om nu in de hagel door Lyon te slenteren is ook zo wat. De eerste klus die op mij ligt te wachten is de tourmanager tevreden stellen met een werkende WeatherPro. Zelfs de betaalde versie is niet voldoende voor de dame, omdat die “maar om de 3 uur”, een voorspelling doet, maar ze is gewend aan “ieder” uur. Ik zit een tijdje met de laptop op internet om die APK te zoeken.

SAM_1192 (533x800) SAM_1195 (533x800)

Op de laptop kom ik een aantal foto’s tegen die de blog niet hebben gehaald. Meestal gaat het hier om een foto van een gebouw, maar als dat dan geen “beroemd” gebouw is, valt er niet zoveel over te vertellen. Zo ook dit gebouw in Beziers, pal tegenover de bushalte waar we een half uur staan te wachten. Dan heb je tijd om beter te kijken. Op het eerste gezicht lijkt het gebouw niet meer bewoond, maar als er een raam open gaat en een beha te drogen wordt gehangen, blijkt dat wel zo te zijn. Het gebouw wordt gesierd, versierd, door naast bepaalde ramen, schaars geklede dames. Het gekke is dat niet alle ramen en deuren geflankeerd worden door beelden en dat intrigeert mij.

SAM_1190 (533x800)

Hetzelfde geldt voor dit exemplaar, eveneens in Beziers, aan de het Canal du Midi. De deur is, min of meer, dicht getimmerd, maar je kan er nog wel door. Een eigenaardig gebouw is het zeker. Voor de hoge raampartij, links, is een buitentrap gebouwd en ik neem aan dat dit een soort vluchtroute is geweest. Maar de oorspronkelijke bewoners zijn al lang geleden gevlucht en nu wordt het gebouw alleen nog bezocht door nieuwsgierigen.

SAM_1177 (800x533)

Dan nog even een zoekplaatje. We ontdekken dit “ding” langs de rivier l’Orb, in Beziers, waar het uit de rivier is gevist. Zelfs wij moeten even studeren op wat dit zou zijn geweest.

Tja, je moet wat op een winderige en regenachtige dag.