zondag 10 januari 2016

Schiermonnikoog 7

Het is zo’n zondagochtend zoals een zondag behoort te zijn. Geen zwemexercitie, maar een rustig ontbijt en aansluitend, rustig op de bank, WNL kijken met Rick Nieman. Als dan ook nog Harrie Mens zich meldt met zijn Business Class kan, voor mij, de zondag niet meer stuk. Maar de weemoed, van de laatste dag op Schiermonnikoog, valt niet te onderdrukken. Als plotseling de zon zich boven de bosrand meldt, is het gedaan met de rust. Ali is, als door een wesp gestoken, niet meer te houden en de stalorder luidt dan ook, “Aankleden en fietsen”. Het gaat richting dorp en dan links af en dan voel ik de bui al hangen. Dit wordt een rondje Kobbeduinen. Dit duinengebied ligt aan de oostelijke kant van Schiermonnikoog. Vaak staat een deel van het wandel- fietspad onder water en het belooft een natte toer te worden.

baken_kobbeduinen

Als het Kobbeduinenbaken in zicht komt mist Ali een afslag, hiermee besparen we een groot aantal kilometers en gaat het richting Marlijn.

Norderstraun

De moed staat nog niet in onze schoenen, dus wordt er nog even “doorgetrokken” naar de Norderstraun. Lekker in de zon is het hier heerlijk uitzweten, want de duintoppen kunnen je aardig nekken. Naast ons neemt een jong stel plaats die, na de bestelling van een biertje en een cola, als op commando, hun telefoons tevoorschijn halen en zich de rest van de tijd vermaken met het turen op hun communicatie apparatuur. Ik kan mijn grote mond niet houden en vraag hen vriendelijk of ze het een beetje pratende kunnen houden. De humor wordt er wel van ingezien.

De sauna en het stoombad wachten op ons en die lokroep kunnen we niet weerstaan.

vd werff

We sluiten af met een heerlijk etentje bij “good Old” v.d. Werff, tenminste, als we langs een paar biljartende heren en toekijkende dames kunnen komen. Of ik maar even de andere ingang wil gebruiken, melden de dames, want zij zijn niet genegen hun stoelen een eindje op te schuiven. Gelukkig heb ik de “autoriteiten” aan mijn zijde, want die verwijzen mij resoluut langs ‘die’ deur. De “koude kak” dames halen bakzeil en schuiven op.

Het is altijd weer een genoegen ons verblijf op Schiermonnikoog af te sluiten met een uitstekend, maar copuleuze maaltijd in deze sjieke entourage.