dinsdag 19 januari 2016

Donzere (France)

)Eerst even een, in opdracht, een melding van gisteren. We tanken in Liege (Luik) onze diesel en tot onze verbazing kost dit per liter 94 cent. Ik geloof niet dat we ooit zo weinig voor diesel hebben betaald.

Als we om 8 uur opstaan en de plize gordijnen voor het raam verwijderen staat daar dik ijs op, maar aan de binnenkant. Gelukkig gaat de kachel aan en binnen 5 minuten is het heerlijk warm in ons campertje. Ontbijtje en om even voor negenen draaien we de camperplaats af. Dat ik daarbij nog juist de achterklep van onze Nederlandse buurman kan ontwijken, mag een wondertje heten. Hij hoort en ziet mij wegrijden en toch gooit hij zijn achterluik open, maar 5 cm is 5 cm nietwaar? Het is droog en we duiken de Peage op. Gelukkig hebben we onze T-Area badge op de voorruit en kunnen we zo, bij de tolpoorten, doorrijden. Ali kwijt zich weer van de foto opdracht en daar gaat ze soms ver in, heel ver.

SAM_9993 (800x600)

Want zeg nu zelf, is dit een mooi (zoek)plaatje van een stel koeien, of niet.

Ruim 500 kilometer verderop, vlak voor Lyon, mogen we er weer af. Ik krijg van de voertuig commandant de opdracht om volledig naar links te rijden, aangezien er zo 30 poortjes zijn, is dat nog een heel eind. Jammer is alleen dat we niet onder die zware balk door kunnen. Dus steken we, vlak voor al die poortjes, dwars over naar compleet rechts, terwijl het overige verkeer ons op de flank nadert. Met een krappe bocht het poortje in en daar staan we dan, er gebeurd niks, nada, niente. “Rijd maar terug” luidt het commando van de voertuig commandant. Maar tja, mijn achteruitrij camera is heel erg vies, daar zie ik niks door. Net als ik uit wil stappen klinkt er een piep en gaat de slagboom open. Soms is reizen heel leuk, soms ook niet. In Lyon plotseling “Tombe La Neige” oftewel, begint het te sneeuwen, eerst zachtjes, wat bij Ali de opmerking ontlokt, “t’is niet zoveel!” en op verzoek worden het even later dan ook hele dikke vlokken.

SAM_0002 (800x600)

Om nu ons camp op te slaan lijkt mij geen goed idee, dus knopen we er nog een kleine 100 kilometer en een uurtje aan vast.

SAM_0006 (800x600)

Terwijl het nu donker wordt, staan we op een parkeerplaats, pal naast een rotonde. Dat wordt lekker slapen vannacht.

Ali meldt nog even dat er zeer weinig campings, in Noord-Spanje, open zijn, dus gaan we nu aan de studie.

Dinsdag 16.20 uur We staan nu op een camping in Spanje, dus kan ik even de zaak uploaden….??