zaterdag 30 januari 2016

Benicasim 10

Was ik vergeten om te vertellen dat het gister de hele dag lichtjes heeft geregend, dus een uitstekende dag om de grotten te bezoeken. Vandaag belooft een zonnige en daarmee warme dag te worden. Vandaag is ook de tennis finale van de Australian Open voor dames tussen De Duitse Kerber en de Amerikaanse Williams. Maar eerst moet er gezwommen worden, want gewoontes kun je niet verbreken. Na het douchen snel naar de TV.

Australian open

Een heerlijke finale waarbij de foutenlast van Williams enorm toeneemt.

kerber-verrast-titelverdedigster-williams-in-finale-australian-open

Kerber trekt uiteindelijk aan het langste eind. De eerste Duitse, in deze eeuw, die weer eens een Grand Slam wint, na Steffi Graf in 1999.

Ali zit al, met de poot op de trapper, te wachten totdat we naar de Lidl kunnen om de voedselvoorraad aan te vullen. Dan gaat het de zon in, heerlijk die 21 graden.

SAM_0104 (800x600)

Net als ik lekker rustig lig, gaat onze Engelse buurman in zijn tentje zitten. Wat ik niet weet is dat hij daar een TV heeft staan. Daarmee gaat hij naar de allang gespeelde Finale van de dames zitten kijken. Kennelijk is hij een beetje doof, want de TV gaat luid aan. Nu is luisteren naar het commentaar bij een tenniswedstrijd heel vervelend, want voor de helft van de tijd wordt er niks gezegd en dan weer een enorme riedel aan tekst. Ali heeft al eens eerder een foto gemaakt van deze “Siedlung” oftewel “nederzetting”. Naast de camper met voortent, staat er op de plek een enorme schotel, een tent met en voor de TV plus een aparte tent, die dienst doet als “Walkin Closet”. Ach ja, als je ergens een paar maanden staat moet je het wel goed voorelkaar hebben.