woensdag 18 februari 2015

Valencia 3

Een paar dagen geleden hebben we in Benicassim, in de Mercadona, heerlijke verse eieren gekocht. Want er gaat niks boven een gebakken eitje bij het ontbijt. Je hebt hier in de supermarkten eieren te kust en te keur, in verpakkingen van 12, 10 of 6. Aangezien we onderweg zijn is het natuurlijk aan te raden om de eieren op een veilige plek op te ruimen en daarom heeft Ali een plastic houder voor 6 eieren, dit om beschadigingen te voorkomen. Want stel je voor dat zo’n ei in de koelkast breekt en je de struif uit je koelkast moet verwijderen.

Met verbazing laat Ali mij de eieren zien want ze glimmen als een keutel in de maneschijn, heel bijzonder. Zouden ze hier de eieren allemaal stuk voor stuk oppoetsen? Gisteravond ontstaat het plan om een gebakken eitje op brood te eten. We hebben namelijk voor de lunch in Valencia al ‘warm’ gegeten in de vorm van een heerlijke salade met friet en calamaris. De koekenpan wordt op het vuur gezet en het brood wordt alvast gesmeerd. De eitjes komen uit de houder en Ali tikt het eerste eitje op de rand van de koekenpan. Vervolgens blijft ze een hele tijd in een vreemdsoortige houding boven de pan staan alsof ze op dat moment een kuiken uit het ei ziet komen. Maar wat er ook uit het ei komt, het is geen eiwit en dooier. Als ze zich omdraait om mij het ei te laten zien schrik ik toch nog even, ik hoef niet onder de struif. Maar daar bestaat ook geen kans op……… de eieren zijn namelijk al hard gekookt, dus bakken is nu geen optie meer. We hebben 6 hard gekookte eieren gekocht.

Dus als we in het vervolg weer eieren kopen, wordt de oude ‘draaitruc’ met het ei van stal gehaald. Want een gekookt ei is lekker, maar niet als ik een gebakken ei verwacht.