dinsdag 3 februari 2015

Benicassim 4

Wow, een heftige dag. Nou om eerlijk te zijn verloopt de dag wel lekker rustig en het is voor de camper heerlijk warm. Een echt “overwinter in Spanje” dagje. s 'Middags besluiten we om een wandeling naar het stadje te maken en tegelijkertijd even te kijken of er een sim card voor Internet te scoren valt. Maar dat valt tegen, alle winkels zijn om 13.30 gesloten tot 17.00 uur, dus geen sim card. Eigenlijk geef ik het al op als Ali een Internet shop ontdekt. We stappen naar binnen. Zo’n internet shop heeft altijd iets obscuurs.

 Lebara sim lebara

Maar zowaar, de medewerker heeft een Sim card van Lebara met 3 GB voor 25 Euro en dat is geen gek aanbod. Na een hoop heen en weer gepraat gaat hij de Sim card in zijn telefoon activeren en klaar is Kees, denkt hij. Maar ik wil het in een dongel voor onze router in de camper, zodat we met “alle” apparaten op internet kunnen. Volgens hem geen probleem.

Verbazingwekkend is het hoeveel mensen gebruik maken van zo’n Internet shop om even naar het buitenland te bellen, want bellen kun je hier ook, in zo’n bezemkast met een telefoon toestel. Hij is daar tussendoor maar druk mee.

Met dongel plus sim card naar de camping. Maar wat ik in de camper ook probeer, er is geen verbinding met het Internet te maken. Accespointnaam, heb ik niet, Gebruikersnaam, heb ik niet, Passwoord heb ik niet. Ik hoor een beveiligings sms te krijgen…… Nee dus..

Er zit maar 1 ding op, terug naar de Internet shop, maar NU gewapend met een laptop.. Ik zal een heel lang verhaal, als het dat al niet is, kort houden. Een uur later, met allerlei figuren aan de telefoon, diverse paswoorden, APN’s  etc. krijg ik 1 oplossing. Stop het kaartje in een telefoon en klaar is Herman.

In mijn laatste poging stort ik me nog 1x keer op de software en laat een bepaald menu aan onze hulp zien.

Hij komt ineens weer tot leven, begint als een bezetene te typen en…… whalla….. INTERNET via de dongel.

SAM_7355 (800x600)

Achteraf lijkt de Internet- bel- shop, op de foto,  ook veel minder obscuur.