donderdag 5 februari 2015

Telepeage

Vandaag de 5e februari heb ik de rekeningen voor het gebruik van de Peage in Frankrijk gekregen, via de Website van Area.

logo-area

Er doen allerlei wildwest verhalen de ronde. Mensen vertellen dat wat de hoogte betreft ze soms verkeerd worden ‘ingeschaald’. Ze worden aangekeken voor een vrachtwagen en moeten dan het hogere tarief betalen. Ook zou het gewicht verkeerd zijn gemeten, met hetzelfde resultaat in de afrekening. Nu kun je altijd, ook via de website, het eventueel teveel betaalde terug laten storten op je rekening, dus ook dat mag geen probleem zijn.

 

Banniere homepage NL

Je betaalt voor een hele maand 1.70 euro voor het gebruik, maar alleen als je er die maand gebruik van hebt gemaakt. Dus gebruik je de badge niet, kost het je ook niets. Wij, of eigenlijk Ali, waren bang overrompeld te worden door de aankomende vorst en sneeuw. Vandaar dat we deze keer hebben gekozen voor het rijden van de Peage.

Badge Telepeage

En met gebruik van de TeleBadge was het helemaal een zegen. Een paar dagen geleden heb ik al een filmpje op de blog geplaats, hoe zoiets in de praktijk werkt.  Hieronder de betalingen, die automatisch van mijn rekening worden afgeboekt.

Date                  Gare d'entrĂ©e      Gare de sortie                  CI   Montant €  

29/01/2015     GYE                         VILLEFRANCHE-LIMAS     2       47,00

29/01/2015     VIENNE                    MONTELIMAR-N              2       16,70

30/01/2015     MONTELIMAR-S     MONTPELLIER 1                2       18,70

30/01/2015     MONTPELLIER 2   LE PERTHUS                         2       26,00

Let even op het CI oftewel de tariefgroep, netjes klasse 2 .

Inderdaad een hoop geld om ongestoord door heel Frankrijk te kunnen rijden. Maar wat te zeggen van onze Nederlandse buurtjes, die  we op de 1e Spaanse camping treffen. Ze vertellen, dat ze 2 dagen in de sneeuw hebben stil gestaan, omdat ze om de Peages heen hebben gereden. Een bijkomend voordeel is, dat  de Peages relatief vlak door het landschap en de bergen zijn aangelegd en mocht er sneeuw vallen, de Peages als eerste schoon worden gemaakt.

TelePeage Drukte

En stel je de situatie even voor hoe het in de zomer zal zijn? En dan is het even zoeken welk poortje je moet hebben om automatisch te kunnen betalen.

T balade 2 m

Want deze TelePeage poortjes zijn er ook en dat gaat niet met een camper met een hoogte van 2.95 m.