maandag 23 februari 2015

Oliva, camping Rio-Mar

Als we van de camping vertrekken ontstaat er bij mij een lichte onzekerheid. We willen naar het Zuiden, maar we rijden naar het Noorden, richting Valencia. Als ik dan ook nog eens dezelfde rotonde tot 3 keer toe passeer, wordt het zelfvertrouwen er niet groter op. Het is diezelfde rotonde, waarvan ik gister een foto heb laten zien, met dat schattige bootje in het midden.

lidl repsol 

Onze voedsel voorraad is tot het minimum geslonken, dus is het zaak een Lidl op te zoeken. Ook onze  gasvoorraad is tot een kwart gedaald. Toch prettig dat we dat vanuit de camper kunnen uitlezen dankzij onze onvolprezen John van Douwes Garage. Dus ook een Repsol tankstation is “angesagt”. TomTom is gewillig, dus gaat het eerst naar een Lidl, ‘op de route’ en daarna volgt een route naar een Repsol tank, want daar hebben ze meestal LPG.

SAM_7708 

We komen weer iets zuidelijker, dus onze ‘Gerez stier’ oftewel sherry stier verschijnt weer op de toppen van de bergen.

SAM_7700 (800x600)

Hier is duidelijk te zien, dat Spanje ook heeft te lijden onder de economische crisis. Twee in aanbouw zijnde aquaducten kunnen niet verder worden gebouwd en, zoals Ali het formuleert, “houden midden in het land op”.

SAM_7711 (800x600)

Als we door het pittoreske Oliva rijden, bekruipt mij een soort van ‘engtegevoel’. De straatjes zijn smal, nauw, eng en krap. De overhangende balkons maken het er niet breder op. Als 2 vrachtwagens elkaar passeren houd ik mijn hart vast en hoop dat niemand even op zijn of haar balkonnetje aan het recreëren is. 

SAM_7712 (800x600)

Dit wordt ons plekje voor de komende dagen, (stel ik mij voor) maar Ali kan natuurlijk heel andere ideeën hebben. En ja, we staan inderdaad een beetje dicht tegen die boom want als we alles op z’n plek hebben, zeg maar zo het nu staat, probeer ik even of we wel satelliet ontvangst hebben. Ik draai de schotel omhoog en word gealarmeerd door een vreemd ‘blikkerig’ geluid. Ik kijk door het luik omhoog en zie dat mijn schotel in gevecht is met een forse tak. Kreunend en steunend probeert het arme ding mij TV ontvangst te bezorgen. Het enige, dat ik kan doen, is deze exercitie onderbreken. Als we televisie willen zal de gehele camper verplaatst moeten worden. Luifel weer naar binnen, stoelen aan de kant, stroom er weer af en onder allerlei vriendelijke commentaren van onze buren verplaatsen we het geheel.