woensdag 11 februari 2015

Benicassim 12

Het is een dag die, qua weer, vaker voorkomt de laatste dagen. s ’Morgens is het betrokken, maar is de temperatuur de afgelopen nacht niet ver gedaald. Zo rond de 8 graden is niet gek voor deze tijd van het jaar. Later op de ochtend komt het zonnetje door en stijgt de temperatuur, in de schaduw, naar 14 graden. In de zon en uit de wind wordt het dan al gauw rond de 20 graden. Het opstaan gebeurt zo rond half tien en er wordt rustig ontbeten. Eigenlijk begint het leven op dit soort campings pas rond een uur of tien. Dan is het tijd voor de boodschappen, de Mercadona is 100 meter wandelen, dus ronduit ideaal.

De fietsen komen onder het kleed vandaan en er wordt een rondje gefietst. Een paar dagen geleden hebben we bij de VVV diverse fietstochten meegekregen. Wij kiezen ervoor  om de oever van de Middellandse zee aan te houden. Benicassim is rond de 10 km lang en met de Middellandse zee aan onze linkerkant en de villa’s aan de rechter is het een heerlijke tocht richting de haven.

IMG_20150210_130219 (593x800)

Als je iets buiten het centrum komt wordt het aan de rechterkant een aaneenschakeling van appartementen en hotels. Nu voor het overgrote deel nog onbewoond.

IMG_20150210_125642 (800x593)

Maar met deze adembenemende uitzichten stel ik mij voor dat het hier zomers heerlijk druk gaat worden.

 SAM_7388 (800x600)

Na 10 km houden we het voor gezien en pauzeren we in een restaurant langs het strand. Aan de juffrouw achter de bar is te merken dat het hier zomers internationaal toe gaat. Naast Spaans, spreekt ze Duits en Engels, maar als ik tegen Ali in het Nederlands zeg dat ik wel trek heb in een Espresso pikt ze dat, terwijl ze met andere klanten bezig is, ook op.

Met een licht briesje in de rug gaat het weer richting camping in Benicassim en in een heerlijk zonnetje duik ik weer in “Ventoux” van Bert Wagendorp.