vrijdag 6 februari 2015

Benicassim 7

We zijn nu een week in Benicassim, dus de hoogste tijd om een bezoekje aan de plaatselijke “Office de Toerismo”  oftewel  VVV te brengen. Nu kan ik alle brochures, fiets- en wandelroutes op een tafel leggen, maar dan is de tafel niet groot genoeg. Kortom, de informatie die we krijgen is uitgebreid en wordt op een zeer vriendelijke manier aan ons uitgelegd. Dan zijn er ook nog de plaatselijke bezienswaardigheden die aan bod komen. 

De plaats ligt aan de oostkust van de Spanje oftewel de “ Costa del Azahar”  aan de Middellandse Zee en is een kustplaats met stranden, omgeven door bergen en een aangenaam klimaat met veel zonne-uren.

kaart_benicasim

Rondom Benicassim liggen vele sinaasappel-, mandarijnen- en citroenplantages en richting het binnenland de bergen in olijvenplantages en dennenbomen.

IMG_20150203_153923 (800x593)

Benicassim bestaat uit drie delen nl., het dorp zelf, de villa's, bungalows en appartementen richting zee en stranden en het natuurgebied "el Desierto de las Palmas". Ca. twaalf km verwijderd van Benicassim ligt de grote plaats Castellón de la Plana.

Benicassim is al lange tijd een vakantieoord voor de Spanjaarden geweest en heden ten dage nog steeds. Sinds eind 19e eeuw kwamen hier mensen uit Madrid, Valencia en Castellón al naar toe vanwege de natuur, de zandstranden en de rust.

IMG_20150206_122625 (800x593)

Aan de boulevard van Benicassim zijn de oude villa's nog te vinden, ik heb al een aantal op de blog geplaatst.

dunas-benicassim

Vandaag de dag is Benicassim voor de Spanjaarden nog steeds een geliefd vakantieoord in het voorjaar, de zomer en het najaar. Veel Spanjaarden hebben hier dan ook hun eigen vakantiewoning. Over het algemeen komen in Benicassim weinig buitenlanders hun vakantie doorbrengen. Wat eigenlijk vreemd is want Benicassim kent een heel erg aangenaam klimaat. Tevens is hier dan ook de mogelijkheid tot overwinteren.

Men spreekt hier in de  Comunidad Valenciana  twee verschillende talen nl. Spaans (Castellano) en Valenciaans. Daarom wordt Benicasim soms met 1 s geschreven en soms met 2. Nu begrijp ik ook waarom ik sommige mensen wel en sommigen niet versta.

Op de terugweg van het VVV komen we langs de Torre de la Vincente, die onderdeel uitmaakte van de in de 16e eeuw gebouwde 18 gelijkvormige uitkijk torens,  die bedoeld waren om de bevolking te waarschuwen voor piraten.

benicassim-torre-san-vicente

Grappig is dat aan de overkant een oudere heer in z’n T-shirtje op het balkon van zijn appartement zit te genieten van het uitzicht op de toren en mij omdat ik me in allerlei bochten wring om een mooie opname te maken. Opvallend is ook dat mensen rustig blijven staan totdat ik klaar ben met fotograferen.