vrijdag 21 januari 2022

Lloret de Mar 5

 Het is gek, hoe snel je aan iets gaat wennen. Vanmorgen worden we wakker en het voelt frisjes aan. Het is bewolkt, dus geen zon en dat merk je onmiddellijk. Waar we wakker van worden is een brommer die, iedere ochtend, kennelijk zo rond 8 uur naar zijn werk gaat en vlak langs de camping rijdt. 

Waar we ook aan gewend raken is een Fransman, die iedere ochtend zijn honden op de camping uitlaat. Nu is dat  op zich niet een probleem, maar meneer heeft 1 dier vrij rondlopen en de andere hond heeft hij aan een belachelijk lange lijn. Zo ziet het beest zijn kans schoon om overal tegenaan te pissen, of het nu een boom of een camper is, het maak ook het baasje niets uit! Achter ons staan mensen met ook 2 honden en daar vreet het beest rustig de etensbak leeg, terwijl deze honden eigenaren met verbijstering toe kijken. De "baas" staat er bij en kijkt er naar. Het enige wat hij doet is roepen, "kacky, kacky", maar of het beest niet zo heet of gewoon doof is, het dier reageert totaal niet.

Vanmorgen doen we boodschappen bij de Esclat, een gigantische supermarkt/warenhuis waar zo'n beetje alles te koop is. Het grote voordeel, ten opzichte van de naastgelegen Lidl, is wel dat het er erg rustig is. Hopelijk smaakt de aangeschafte wijn een beetje, want we gaan onze eerste week in Spanje vieren met een glaasje. 

We sluiten vandaag af met een gedeeltelijke zonsondergang vanaf de camping, de hobby van Hoofd-fotografie. Het autootje is trouwens van het baasje van "Kacky", waar hij mee heen en weer racet om z'n toilet en/of water te legen.