vrijdag 28 januari 2022

Benicassim 5

De temperaturen beginnen al aardig op te lopen, hier in Benicassim. In de schaduw blijft het kwik op 15 graden steken, maar in de zon is het een stuk warmer. Op dit moment van schrijven, stijgt de temperatuur in de camper naar bijna 30 graden. Rond vier uur verliest de zon haar kracht en wordt het snel frisser.

 Onze Franse overbuurman heeft het weer op de heupen gekregen en verkast zijn mobiel voor de 2e keer. Hij stond op de plek, waar wij nu staan en verkaste naar de overkant. Nu heeft hij ontdekt dat er op een andere plek 30 vierkante centimeter meer zon is, dus meldde hij zich bij de receptie met de vraag of hij weer mag verhuizen. 

Via Amazon.de heb ik twee hydraulische krikjes besteld, om als steun onder de camper te dienen. Deze apparaten kunnen 2 ton heffen, dus dat moet voldoende zijn. Het is ongelooflijk hoe snel die Duitsers, ook in Spanje, leveren. Dinsdag besteld, donderdag lag de bestelling al bij de receptie. Ik moet zeggen, een verademing, deze kleine krikjes te plaatsen en de boel omhoog te krikken. 
Ik heb tot nu toe van die plastic Fiamma steunen gebruikt, maar dat is een hopeloze exercitie, om die dingen er goed onder te krijgen. Daarbij buigen ze door en dan verdwijnt het vertrouwen ook heel snel.


Vanmiddag wandelen we nog even naar de zee en iedere keer verbazen wij ons erover hoe weinig mensen gebruik maken van de boulevard. Dan vergeet ik even, voor het gemak, zo'n idioot die op z'n pedelec, dat is een elektrische fiets die 45 km/u kan, over de boulevard knalt, terwijl het verboden is voor fietsers. Draagt deze zot een helm of mondkapje, wat denk je zelf. Van Hoofd-humeur mag ik geen opmerkingen meer maken.